HerNews.gr
Διεθνή

Ίλον Μασκ: Το deal του αιώνα για τον δισεκατομμυριούχο – Το νέο αφεντικό του Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία με την Twitter Inc για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια κίνηση με την οποία η δημοφιλής πλατφόρμα με τα εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων πολλοί ηγέτες και διασημότητες, θα περάσει στην ιδιοκτησία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη. Εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία. Η οποία  συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο. Και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης. Όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας».

 ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.

«Ελευθερία του λόγου»

Σε ένα tweet τη Δευτέρα, πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας του με το Twitter, ο Μασκ είπε ότι ελπίζει ακόμη και οι «χειρότεροι επικριτές» του να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα «γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει την υπηρεσία «καλύτερη από ποτέ» με νέες δυνατότητες, ενώ παράλληλα θα απαλλαγεί από τους αυτοματοποιημένους «spam» λογαριασμούς πιστοποιώντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων και θα κάνει τους αλγόριθμούς της ανοιχτούς στο κοινό για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες – ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το “ξεκλειδώσουμε”», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του προσθέτοντας καρδιές, αστέρια και emoji πυραύλων.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ποιες είναι οι 5 πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο – Πώς τα κατάφεραν;

Her News

Stephanie Frappart: Η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

HerNews ka