HerNews.gr
DECORNEWS

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Ποια είναι τα ιδανικά φυτά για το δωμάτιό σας;

plants

Γνωρίζετε ποια είναι τα τέλεια φυτά για το δωμάτιό σας;

Αν και υπάρχουν αρκετά φυτά εσωτερικού χώρου, τα παρακάτω φυτά είναι τα ιδανικά για το δωμάτιό σας:

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό για τις αρωματικές και τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε πολλές θεραπείες για τον έλεγχο της ανησυχίας και για την πρόκληση ύπνου. Το άρωμα των λουλουδιών της επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και προλαμβάνει την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία είναι γνωστή ως ορμόνη του άγχους. Αν και πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν τη λεβάντα ως έλαιο ή άρωμα, προτείνουμε να την αξιοποιήσετε στην πιο φυσική  μορφή της: ως ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου.

plants

Γαρδένια

Η γαρδένια χαρακτηρίζεται από τα ζωηρόχρωμα πολυετή φύλλα της και τα αρωματικά άνθη της, τα οποία έχουν χαλαρωτική επίδραση. Το φυτό αυτό δεν προκαλεί προβλήματα όταν τοποθετείται σε εσωτερικούς χώρους (π.χ στο δωμάτιό σας)  -μάλιστα συνεισφέρει σε έναν καλύτερο ύπνο. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι διατηρείται λίγο πιο δύσκολα. Τα φύλλα και τα άνθη της χρειάζονται πολλή φροντίδα.

Μπαμπού

Ένα μικρό φυτό μπαμπού αποτελεί την τέλεια επιλογή για τον καθαρισμό του αέρα και την εξασφάλιση αρμονίας στο περιβάλλον σας. Οι ιδιότητές του θα σας επιτρέψουν να απολαμβάνετε πιο φρέσκο αέρα κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και εξασφαλίζουν μια αίσθηση χαλάρωσης τη νύχτα. Χάρη στην εξωτική του προέλευση, το μπαμπού δίνει μια πολύ ξεχωριστή διακοσμητική νότα σε κάθε δωμάτιο. Απλώς διατηρείτε το χώμα της γλάστρας του ελαφρώς υγρό και τοποθετήστε το σε ένα σημείο που δεν δέχεται πολύ ηλιακό φως στο δωμάτιό σας.

plants

Πριν επιλέξετε κάποιο από τα παραπάνω φυτά, βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στα παιδιά ή στα κατοικίδια στο σπίτι σας. Προσπαθείτε να καθαρίζετε τα φύλλα κάθε εβδομάδα και να τα ψεκάζετε όταν χρειάζεται για να μην ξεραίνονται. Τοποθετήστε τα στο σωστό μέρος στο δωμάτιό σας και όχι σε σημείο με πολύ ήλιο.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Σπίτι: Συμβουλές συντήρησης του κλιματιστικού σας για αύξηση της απόδοσης του

Her News

3 διακοσμητικές τάσεις του 2021 που αλλάζουν τα δεδομένα

Her News b

4+1 πράγματα που πρέπει να έχει κάθε είσοδος σπιτιού σύμφωνα με τους σχεδιαστές

HerNews ka