HerNews.gr
Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από 1η Μαΐου

κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Ποια περιοριστικά μέτρα αίρονται από την ερχόμενη εβδομάδα, με τη χώρα να επιστρέφει πλέον στη προ Covid καθημερινότητα

Τα επόμενα βήματα στην προ Covid καθημερινότητα ετοιμάζεται να κάνει η Ελλάδα από την 1η Μαϊου, όποτε και αναμένεται να αρθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα που είχε επιφέρει ο κορωνοϊός, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της διαχείρισης της πανδημίας, η οποία αφορά την συμβίωση με τον κορωνοϊό.

κορωνοιος

Έτσι, από 1η Μαΐου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, ακόμη και για την είσοδο στη χώρα, ενώ μειώνεται ανά εβδομάδα και το testing για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, υποχρεωτική πάντως παραμένει η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους μέχρι και τις 31 Μαϊου, με την Επιτροπή των Ειδικών να αναμένεται να επαναξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση, προκειμένου να αποφανθεί η κατάργηση του μέτρου ή η συνέχισή του από την 1η Ιουνίου.

«Μπορεί ενδεχομένως η μάσκα και να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους, γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε, παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

κορωνοιος

Πιο αναλυτικά, από την 1η Μαΐου, θα ισχύσουν:

  • Αναστολή Covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους
  • 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: www.vradini.gr

 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Στάδιο Καρδίτσας: Ελικόπτερα στις πλημμυρισμένες περιοχές – Ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί

HerNews ka

Κιβωτός του Κόσμου: Ο Πατέρας Αντώνιος απαντά για πρώτη φορά για όσα φρικτά καταγγέλονται

HerNews ka

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Η προσπάθεια με στόχο να «σπάσει» τα ισόβια και οι φρικιαστικές περιγραφές των αστυνομικών

HerNews ka