HerNews.gr
Γνώμες

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Μια δασκάλα χορού εξομολογείται

dance

Όταν θυμάμαι τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, σκέφτομαι ότι ο χορός ήταν πάντα εκεί για εμένα. Οι σχολές χορού, τα χορευτικά μου παπούτσια, η μουσική στα ηχεία, το παρκέ, έπαιρναν μορφή ανθρώπινη και γινόντουσαν ο φίλος που είχα ανάγκη να στηριχθώ. Από τα «νιάτα μου» που μάθαινα χορό για εμένα , μέχρι σήμερα που διδάσκω χορό, ο χορός ήταν η λύτρωση μου.

Γράφει η Χριστίνα Φωντή

Κάποιος , κάποτε μου είχε πει, «την ζωή πρέπει να την χορεύεις», και έτσι, όταν η ζωή , η καθημερινότητα έγινε αποπνικτική έπρεπε να χορέψω. Και όντως, ο χορός ήταν μια ανάσα. Μια ανάσα σαν αυτή που παίρνεις ένα σούρουπο στο αγαπημένο σου νησί. Μια ανάσα ελευθερίας, μια ανάσα ελπίδας, μια ανάσα αγάπης. Τον χορό τον αγάπησα, γιατί με αγάπησε και εκείνος. Με αγκάλιασε όταν χόρευα χαρούμενη, όταν χόρευα για να ξεχάσω, όταν χόρευα για να υπάρχω.. Για αυτό, αυτό που αγάπησα πιο πολύ, το έκανα επάγγελμα.

dance

Αν το να χορεύω με κάνει να νιώθω όλα αυτά, το να διδάσκω χορό με κάνει ατρόμητη. Ατρόμητη σε συνθήκες, ατρόμητη σε συναισθήματα.

Σκέψου, αυτό που σε έκανε να δεις την ζωή διαφορετικά , να μπορείς να το μεταδώσεις σε άλλους ανθρώπους. Σε μικρά παιδάκια που μαζί με τα βήματα στον χορό μαθαίνουν και τα βήματα στην ζωή. Σε συνομήλικους μου, που μοιράζονται μέσα από τον χορό άγχη, προβληματισμούς, χαρές και επιτυχίες. Σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν τα παρατάνε, που την χορεύουν και αυτοί την ζωή μέχρι το τέλος. Και όλοι, στο τέλος της μέρας φεύγουν με το χαμόγελο στα χείλη. Εκείνοι γιατί χόρεψαν και εγώ γιατί τους χόρεψα.

dance

 

Και αυτό το χαμόγελο, υπάρχει και στα πιο «βαθιά» νερά του χορού.

Σαν μαθητής, θα νευριάσεις με την κίνηση που δεν πετυχαίνεις, θα εκνευριστείς με την δασκάλα που σου λέει «πάμε από την αρχή» , θα πεισμώσεις για ένα βήμα.. Και σαν δασκάλα, θα κουραστείς, θα νιώσεις ότι έχεις φτάσει στα όρια σου, θα θες να τελειώσεις το μάθημα σου και να πετάξεις τα παπούτσια σου όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μα θα ξέρεις, ότι αυτό που είσαι, αυτό που ονειρεύεσαι, αυτό που σε γεμίζει, δεν αλλάζει. Για αυτό, βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι να παίζει, δώσε μου το χέρι σου, και πάμε να χαθούμε στα όμορφα μονοπάτια του χορού.. Στο ορκίζομαι, δεν θα το μετανιώσεις!

 

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει αλλά κόκκαλα τσακίζει…

Her News b

01/03/2023: Απλά σιωπή…

HerNews ka

Dirty – Thirty!

Her News b