HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ: Καταρρίπτουμε 3 μύθους για το στοματικό σεξ

lips

Το στοματικό σεξ το απολαμβάνουν πολλοί και πολύ. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν τα έχουμε σκεφτεί καθαρά.

Ας δούμε 3 μύθους για το στοματικό σεξ!

“Δεν αποτελεί σεξουαλική επαφή”

Αποτελεί σίγουρα ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει διείσδυση του πέους στον κόλπο δε σημαίνει ότι το στοματικό δεν είναι σεξ. Φυσικά, και είναι. Η συγκεκριμένη παρεξήγηση πηγάζει από το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται κατά γενική ομολογία από άντρες και γυναίκες ως προκαταρκτικό, το ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο. Όμως αν το σκεφτούμε πιο λογικά θα δούμε ότι πολλοί το προτιμούν περισσότερο και από την κολπική διείσδυση. Σε κάποιους μάλιστα αρκεί μόνο το στοματικό σεξ. 

couple

“Με το στοματικό σεξ δεν κολλάς ΣΜΝ”

Αυτός είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πιο επικίνδυνος μύθος. Τα αφροδίσια νοσήματα δεν μεταδίδονται μόνο με την κολπική και την πρωκτική διείσδυση. Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), η γονόρροια, η σύφιλη, ο έρπης και ηπατίτιδα Β μπορούν να μεταδοθούν εξίσου μέσω του στοματικού σεξ. Συνεπώς, και το στοματικό σεξ πρέπει να γίνεται με προφυλάξεις. Αν ζητάς από τον σύντροφο σου προφυλάξεις για τα ΣΜΝ, δεν χρειάζεται να ντραπείς να τις ζητήσεις εξαρχής, από τα προκαταρκτικά. 

“Οι άντρες δεν το κάνουν συχνά”

Οι ενήλικες άντρες που δεν ενδιαφέρονται για τη σεξουαλική ικανοποίηση της συντρόφου τους είναι πλεόμ η μειοψηφία. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sexual Medicine πριν από κάποια χρόνια δείχνει ότι οι άντρες ηλικίας 30-39 ετών κάνουν στοματικό σεξ στις συντρόφους τους σε ποσοστό 69% σε σύγκριση με το αντίστοιχο 31% των γυναικών. Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άντρες όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο ανταποδοτικοί κυρίως στο στοματικό σεξ. Ίσως χρειάζεται κάποιες στιγμές και να το ζητήσετε. Εκείνοι γιατί το ζητούν; 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί είναι καλό όταν κάνετε σεξ να κοιμάστε χωριστά;

HerNewskl

Σεξ: Το σπέρμα κάνει καλό – Ποιες οι ευεργετικές του ιδιότητες

Her News

Κεφάλαιο Προκαταρκτικά: Όταν κάνουν την διαφορά στο κρεβάτι

Her News b