HerNews.gr
Παιδί

Social Media: Μπορώ να κοινοποιώ με ασφάλεια φωτογραφίες των παιδιών μου;

photo

Θέλετε να κοινοποιήσετε φωτογραφίες από τις οικογενειακές σας στιγμές στα social media, αλλά δεν ξέρετε πως να γίνει με ασφάλεια;

Σας έχουμε μερικά tips για να μπορέσετε να αναρτήσετε φωτογραφίες των παιδιών σας με απόλυτη ασφάλεια:

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας

Είτε πρόκειται για Facebook, Instagram ή Twitter, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου που προσφέρουν αυτοί οι λογαριασμοί. Oπουδήποτε και αν μοιράζεστε φωτογραφίες του παιδιού σας. Επίσης, συζητήστε με την οικογένεια και τους φίλους που θα ακολουθούν τον λογαριασμό και ενημερώστε τους ότι δεν θέλετε να κοινοποιούνται οι φωτογραφίες του παιδιού σας. Θα πρέπει επίσης να τους υπενθυμίσετε ότι είναι σημαντικό να ζητήσουν την άδειά σας πριν αποθηκεύσουν ή μοιραστούν φωτογραφίες του παιδιού σας.

Έχετε κατά νου, ότι ορισμένοι λογαριασμοί σάς επιτρέπουν να ορίζετε ειδοποιήσεις ή άδειες για την προσθήκη ετικετών στις φωτογραφίες σας. Ή και την κοινή χρήση τους. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις σε όλους τους λογαριασμούς σας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποιος ξεχάσει και επισημάνει το παιδί σας σε μια φωτογραφία ή προσπαθήσει να μοιραστεί τη φωτογραφία που δημοσιεύσατε, θα ειδοποιηθείτε πρώτα για να χορηγήσετε άδεια.

Απενεργοποιήστε τα metadata

Τα metadata μιας φωτογραφίας συνήθως περιέχουν την ώρα, την ημερομηνία και μερικές φορές ακόμη και την τοποθεσία της φωτογραφίας. Αυτό το απλό γεγονός σημαίνει ότι ένα άτομο θα μπορούσε να εντοπίσει την τοποθεσία σας μέσω μιας φωτογραφίας που περιέχει metadata.

Μπορείτε εύκολα να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες που τραβάτε στο τηλέφωνό σας δεν περιέχουν metadata. Αυτό απενεργοποιώντας την προσθήκη γεωγραφικών ετικετών στις ρυθμίσεις της κάμερας. Ελέγχετε αυτή τη δυνατότητα τακτικά. Οι ενημερώσεις του λογισμικού ενδέχεται να κάνουν κοινή χρήση metadata από προεπιλογή.

Διαβάστε τα ψιλά γράμματα

Όταν μοιράζεστε φωτογραφίες του παιδιού σας στα social media, θα πρέπει να αποφεύγετε ιστότοπους που διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες σας με όποιον τρόπο θέλουν. Συνήθως μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στους «όρους» και τις «προϋποθέσεις» του ιστότοπου.

Παρόλο που μπορεί να δυσκολεύεστε ότι «χτενίζετε» τα ψιλά γράμματα, τελικά αξίζει τον κόπο. Θυμηθείτε, ότι όταν δημοσιεύετε μια φωτογραφία του παιδιού σας σε έναν τέτοιο ιστότοπο, χάνετε τον έλεγχο του τρόπου χρήσης ή διανομής της φωτογραφίας του παιδιού σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Παιδί: Γιατί δεν έχει όρεξη για διάβασμα;

Her News b

Δραστηριότητες για παιδιά: Για ένα καλοκαίρι μακρυά από τις οθόνες

Her News

Νέοι γονείς: Tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Her News