HerNews.gr
Health

Πρωινό Γεύμα: Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα υγιεινό πρωινό;

breakfast

Το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας. Σας εξασφαλίζει πολλές ωφέλειες για την υγεία, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε καλά για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, κάνουν το λάθος να παραλείπουν το πρωινό γεύμα, χωρίς να ξέρουν ότι στην πραγματικότητα το πρωινό μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα περισσότερο από ότι οποιοδήποτε άλλο γεύμα. Τι περιλαμβάνει λοιπόν ένα υγιεινό πρωινό;

breakfast

Γαλακτοκομικά 

Το πρωινό σας θα πρέπει να περιέχει μία μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το γιαούρτι, το τυρί ή το γάλα. Τα γαλακτοκομικά τροφοδοτούν τον οργανισμό σας με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο και πολλά άλλα μέταλλα και βιταμίνες.

Δημητριακά

Τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης είναι μια καλή επιλογή ώστε να προμηθεύσετε τον οργανισμό σας με υδατάνθρακες για ενέργεια, πρωτεΐνη για παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού (τα δημητριακά με βρώμη περιέχουν φυτική πρωτεΐνη), φυτικές ίνες για σταθερά επίπεδα σακχάρου και καλή πέψη και βιταμίνες συμπλέγματος Β που είναι το «κλειδί» για να έχετε ενέργεια.

breakfast

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης μια πολύ θρεπτική προσθήκη στο πρωινό σας. Περιέχουν πολλά αμινοξέα αλλά και καλής ποιότητας λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα που σχετίζονται με την καλή υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών άλλων συστημάτων). Επίσης, οι ξηροί καρποί εμπεριέχουν και σημαντικά ποσά φυτικών ινών αλλά και πολλών βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Φρούτα 

Μια μερίδα φρούτων θα χαρίσει στο πρωινό σας φυτικές ίνες, βιταμίνες (π.χ. βιταμίνη C) και όλον τον διατροφικό θησαυρό που περιέχουν τα φρούτα. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένα φρούτα, π.χ. σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα κ.ά.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

6 τρόποι για να πλένω σωστά την ευαίσθητη περιοχή μου

Her News

Δεν χάνετε βάρος με την Keto; 4 λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε

Her News

Pillow Mists: Όλη η αλήθεια πίσω από αυτό το θαυματουργό προϊόν για τον ύπνο

HerNews ka