HerNews.gr
Beauty

Τριαντάφυλλο: Το λουλούδι που θα δώσει νεανική όψη στο δέρμα σου

roses

Το λουλούδι που σου προσφέρει η φύση για την εξισορρόπηση των λιπαρών και των ξηρών περιοχών του δέρματος σου είναι το τριαντάφυλλο και τα ροδοπέταλα του.

Μπορείς εύκολα και οικονομικά να τις φτιάξεις με τα χεράκια σου, αφιερώνοντας λίγο ποιοτικό χρόνο στην περιποίηση του προσώπου σου. Τα ροδοπέταλα από το τριαντάφυλλο είναι πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των λιπαρών και των ξηρών περιοχών της επιδερμίδας,και την μείωση της εμφάνισης ρυτίδων. Τα ροδοπέταλα περιέχουν ένα αιθέριο έλαιο που ενυδατώνει το δέρμα και έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

roses

Μάσκα

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα του καλοκαιριού είναι ότι η υγρασία του δέρματος εξατμίζεται πολύ γρήγορα λόγω ζέστης αλλά και λόγω κλιματιστικών. Έτσι η ξηρή, σκασμένη επιδερμίδα είναι ένα μόνιμο πρόβλημα. Δημιουργώντας μια μάσκα με ροδοπέταλα και κρύο γάλα, θα εξασφαλίσεις ένα ενυδατωμένο και απαλό δέρμα. Πολτοποίησε μερικά πλυμένα πέταλα, ανακάτεψε με κρύο γάλα και θα έχεις μια πηχτή πάστα. Άπλωσε στο πρόσωπο και στον λαιμό και άφησε να δράσει για 20 με 25 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Αντηλιακό

Για να ενισχύσεις τη δράση του αντηλιακού σου μπορείς να φτιάξεις μια δική σου φυσική λοσιόν πλούσια σε βιταμίνη C. Παίρνεις ροδοπέταλα, τα λιώνεις και τα ανακατεύεις με χυμό από αγγούρι και γλυκερίνη. Απλώνεις ένα λεπτό στρώμα κάτω από το κανονικό αντηλιακό σου κι έτσι έχεις διπλή προστασία.

roses

Toner

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του τριαντάφυλλου το καθιστούν μια εξαιρετική λύση για την καταπολέμηση της ακμής και των στιγμάτων. Βύθισε τα πέταλα σε νερό για αρκετές ώρες και χρησιμοποίησε το υγρό που θα προκύψει για να μαράνεις τα σπυράκια, να καταπαΰνεις το ερεθισμένο δέρμα και να μειώσεις την ερυθρότητά του.

Βάλσαμο χειλιών

Θέλεις τα χείλη σου να είναι μαλακά και να έχουν ένα φυσικό κόκκινο χρώμα; Μούλιασε μερικά ροδοπέταλα αποβραδίς και την επόμενη μέρα άπλωσε το νερό στα χείλη σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

Emily in Paris: H Αshley Park απέδειξε πως ξεπερνάει την Lily Collins στις beauty επιλογές της

HerNewskl

Beyonce: Κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ μετά από 6 χρόνια!

HerNewskl

Jennifer Lopez: Έκοψε μακριές αφέλειες κατευθείαν από τα 70’s

HerNewskl