HerNews.gr
Αφιερώματα

Adele: Σαν σήμερα γεννιέται η απόλυτη Βρετανίδα star – Τι σημαίνουν οι αριθμοί στους δίσκους της;

adele

Σαν σήμερα το 1988, γεννιέται μια από τις μεγαλύτερες Βρετανίδες star, η Adele!

Η ζωή και οι σπουδές της Adele

Γεννημένη στις 5 Μαΐου 1988, στο Τότεναμ της Αγγλίας, η Adele Laurie Blue Adkins μεγάλωσε με τη μητέρα της, Penny Adkins, αφού ο πατέρας της Marc Evans, τις εγκατέλειψε. Από αρκετά νεαρή ηλικία απολάμβανε το τραγούδι και τη μουσική των Spice Girls, Destiny’s Child και Laury Hill. Μπαίνοντας στην εφηβεία επηρεάστηκε από τις Ella Fitzgerald, Etta James, Amy Winehouse και Pink, αφού είχε παρακολουθήσει μία συναυλία της τελευταίας. Έπειτα, η Adele ξεκίνησε τις σπουδές της στο BRIT School for Performing Arts & Technology και παράλληλα συνέθεσε τραγούδια, που ανέβαζε στο Myspace. Η αίσθηση της για τη μουσική τράβηξε την προσοχή των δισκογραφικών και μετά την αποφοίτησή της το 2006, υπέγραψε συμφωνία με την «XL Recordings».

Οι δίσκοι και οι αριθμοί που έχουν

19

Το αξιοσημείωτο με τη δισκογραφική δουλειά της Adele είναι ότι κάθε δίσκος της τιτλοφορείται από ένα αριθμό. Που σηματοδωτεί την ηλικία της όταν τον ηχογραφεί. Το 2008 το ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο “19” φτάνει στην κορυφή των βρετανικών charts. Περιλαμβάνει δημοφιλή τραγούδια όπως τα Chasing Pavements και Make You Feel My Love.

21

Τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της τραγουδίστριας που έλαβε το όνομά “21”. Ήταν εκείνη που έκανε την Adele παγκοσμίως γνωστή. Πρόκειται για μία δουλειά  που περιλαμβάνει τις πρώτες της τεράστιες επιτυχίες Rolling in the Deep και Someone Like You. Και τα δύο τραγούδια έφτασαν στην κορυφή των ραδιοφώνων σε πολλές χώρες. Έσπασαν τα τότε ρεκόρ πωλήσεων και πλέον θεωρούνται κλασικά. Το “21” μάλιστα πούλησε πάνω από 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν το άλμπουμ που είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 21ου αιώνα.

 

25

Λίγο πριν την εκπνοή του 2015, το Νοέμβριο, ο επόμενος δίσκος της που τιτλοφορείται “25” περιλαμβάνει το μεγάλο hit, Hello, το οποίο έφτασε στην κορυφή των αμερικάνικων ραδιοφώνων. Το άλμπουμ μάλιστα, παρόλο που κυκλοφόρησε στο τέλος του έτους, κατάφερε να πουλήσει 8.008.000 αντίτυπα μέσα σε δύο μήνες. Ανάμεσα στους δίσκους “21” και “25” η Adele εστίασε και στην προσωπική της ζωή.

30

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια αποχής, η Adele επέστρεψε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια των θαυμαστών της με το νέο της τραγούδι, Easy on Me. Το ίδιο συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο της “30”.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: 112 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο Έλληνα – Αφιέρωμα στον άνθρωπο που άφησε εποχή

Her News b

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

HerNews ka

Και κάπως έτσι… το internet ρίχνει το IQ σου – Έρευνα εξηγεί

Her News