HerNews.gr
Health

Ανατροπή: Μας προστατεύει τελικά η διπλή μάσκα;

μάσκα

Η χρήση διπλής μάσκας ως μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού βρέθηκε στο επίκεντρο νέας μελέτης.

Ειδικότερα η έρευνα επικεντρώθηκε στη χρήση διπλής υφασμάτινης μάσκας που σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όχι μόνο δεν παρέχει υψηλή προστασία αλλά μπορεί ακόμα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης ή μόλυνσης.

Η μελέτη που διενεργήθηκε από ερευνητές του State University της Φλόριντα και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, χρησιμοποίησε μοντέλα προσομοίωσης υπολογιστή με υφασμάτινες μάσκες, επομένως τα ευρήματα δεν ισχύουν απαραίτητα για χειρουργικές μάσκες ή N95 που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ από τις αρχές του 2021 συνιστούν στους Αμερικανούς τη διπλή μάσκα σε περίπτωση που δεν διαθέτουν μάσκα υψηλής προστασίας.

μασκα

Ο κίνδυνος από τη χρήση δύο μασκών
Ωστόσο, Αμερικανοί ερευνητές λένε τώρα ότι η χρήση δύο μασκών μπορεί στην πραγματικότητα να πετυχαίνει το αντίθετο, δημιουργώντας «μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας» που αναγκάζει τους ανθρώπους να παίρνουν περιττό ρίσκο.

Φορώντας δύο υφασμάτινες μάσκες μπορεί επίσης να πιεστεί περισσότερος αέρας στα κενά μεταξύ του προσώπου, αυξάνοντας την ποσότητα του ιού που εισπνέεται στον αέρα, διαπίστωσαν οι ερευνητές, σύμφωνα με την Daily Mail. Επιπλέον, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η χρήση δύο στενών μασκών θα μπορούσε να προκαλέσει «δυσκολίες στην αναπνοή».

Διαβάστε περισσότερα στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τι είναι το καρκίνωμα nut που “νίκησε” τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Her News

Γιατί θέλω να ουρήσω την ώρα που κοιμάμαι

Her News b

Η γυναικολογική εξέταση είναι ο σύμμαχος των γυναικών

Her News b