HerNews.gr
Health

Καβασάκι: Τι είναι και πως εκδηλώνεται η νόσος που εξετάζεται ως σενάριο για το θάνατο της τρίχρονης

paidi

Νόσος Καβασάκι: Πρόκειται για μια οξεία συστηματική αγγειίτιδα – Ποια τα συμπτώματα

Υπάρχει περίπτωση το τρίχρονο κορίτσι να είχε τη νόσο Καβασάκι; Σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του τρίχρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών νοσηλείας του το κορίτσι είχε εξεταστεί από διάφορες ειδικότητες γιατρών, ενώ της είχαν γίνει υπέρηχοι καρδιάς, ακτινογραφίες και αξονικές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο, τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών.

Όπως είπε μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

παιδι

Τι είναι όμως η νόσος Καβασάκι;

Πρόκειται για μία οξεία συστηματική αγγειίτιδα, η οποία περιγράφηκε το 1967 από έναν Ιάπωνα παιδίατρο, τον Tomisaku Kawasaki. Σε αυτήν παρατηρείται φλεγμονή του τοιχώματος των αγγείων, που μπορεί να οδηγήσει σε ανευρυσματικές διατάσεις αυτών (κυρίως των στεφανιαίων αρτηριών). Αν και η αιτία της νόσου παραμένει αδιευκρίνιστη, εντούτοις έχουν διατυπωθεί θεωρίες σχετικά με τη συμμετοχή στην εμφάνισή της ιών ή μικροβίων.

παιδι

Η νόσος δεν είναι κληρονομική, όμως υπάρχει υποψία για γενετική προδιάθεση. Η νόσος Καβασάκι παρατηρείται σχεδόν αποκλειστικά στα παιδιά. Είναι σπάνια νόσος αλλά είναι μεταξύ των πλέον συχνών αγγειιτίδων της παιδικής ηλικίας. Είναι λίγο πιο συχνή στα αγόρια.

Ποια είναι τα συμπτώματα της συγκεκριμένης νόσου;

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Tι μπορεί να σημαίνει το αίμα στα μέσα του κύκλου;

Her News

Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι θυμωμένη

Her News

Πονόλαιμος; Έτσι θα τον ανακουφίσεις πιο γρήγορα

Her News b