HerNews.gr
Συνεντεύξεις

O Kωσταντίνος Κυρανάκης μιλά στο ΗerΝews για τα στερεότυπα και τις γυναίκες

Με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις γυναίκες που καταφέρνουν να φτάσουν ψηλά, μιλήσαμε για το γνωστό στερεότυπο που επικρατεί στην κοινωνία για τις πετυχημένες γυναίκες.  

Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Βρανάκη.

Όπως χαρακτηριστικά μου είπε η Ελληνική κοινωνία ήταν ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα στερεότυπα και προκαταλήψεις.
Στερεότυπα που έχουν να κάνουν με το χρώμα του δέρματος, το φύλλο, το πάχος ή τις ατέλειες και άλλα πολλά που συνεχίζουν να υπάρχουν και να διαδίδονται και στις επόμενες γενιές σε μικρότερο – ευτυχώς – βαθμό. 

Πριν από μερικές ημέρες η Αθηναΐς Νέγκα φιλοξένησε στην εκπομπή της στο κανάλι Action24 τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη για μια πιο ανάλαφρη λιγότερο πολιτική συνέντευξη. Μια από τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε  αφορούσε και τα στερεότυπα της Ελληνικής Κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα η δημοσιογράφος ρώτησε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη αν ως Έλληνες έχουμε στερεότυπα στην Ελληνική κοινωνία ζητώντας του μάλιστα να μιλήσει για αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο. Ο νεαρός Βουλευτής μας ξάφνιασε θετικά απαντώτας το εξής:

“Με ενοχλεί πάρα πολύ όταν βλέπουμε μια γυναίκα να έχει καταφέρει κάτι, να είναι κάπου ψηλά να υπάρχουν πολλοί -και πολλές δυστυχώς- που λένε “ε σε κάποιον “έκατσε” και συνέχισε λέγοντας “Εμένα με χαροποιεί να βλέπω ικανές γυναίκες να τα καταφέρνουν, να φτάνουν ψηλά. Είναι ένα στερεότυπο που είναι λάθος και πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε!”

Και πρόσθεσε:

“Έχω βαρεθεί να βλέπω γυναίκες που είναι πετυχημένες και ειδικά αν είναι και εμφανίσιμες να έχουν το στερεότυπο “ξέρεις κάτι άλλο έχει συμβεί εδώ”, δεν είναι έτσι …”

Θα πει κανείς ότι είπε το αυτονόητο. Μόνο που στην εποχή μας αν υπάρχει κάτι που έχουμε καταλάβει καλά είναι ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και ότι ελάχιστοι άντρες με δημόσια παρουσία είχαν τολμήσει να αγγίξουν αυτό το θέμα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Konstantinos Kyranakis (@kyranakis)

 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

H Σοφία Μαριόλα – Τζώρτζογλου μιλά στο HerNews για την γνωριμία με τον Στράτο, τον παραμυθένιο γάμο και το ενδεχόμενο απόκτησης παιδιού

HerNews ka

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλά στο ABC για το Maestro: «Είναι ένα γράμμα αγάπης προς την Ελλάδα»

Her News

Κατερίνα Στικούδη: “Το έπαιζα χαρούμενη, χόρευα στο show, ενώ ήμουν συνέχεια στο νοσοκομείο”

Her News