HerNews.gr
Διεθνή

Τα τατουάζ αντιστέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία

τατουάζ

Κοκτέιλ από μολότοφ, αντιαρματικούς πυραύλους και ένα ψωμί, που έγινε ένα ασυνήθιστο σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης, είναι μόνο μερικά από τα τατουάζ που κοσμούν πλέον τα σώματα των Ουκρανών.

Όσοι αγαπούν τα τατουάζ λένε ότι σημαδεύουν το σώμα τους με μια ζωγραφιά, που θα τους θυμίζει για πάντα ένα σημαντικό γεγονός της ζωής τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι Ουκρανοί αποτυπώνουν στο σώμα τους εικόνες από τον πόλεμο, που τους έδιωξε από τα σπίτια τους και τους οδήγησε σε μια λυσσαλέα αντίσταση απέναντι στους Ρώσους με διακύβευμα την ελευθερία τους. Κοκτέιλ από μολότοφ, αντιαρματικούς πυραύλους και ένα ψωμί, που έγινε ένα ασυνήθιστο σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης απέναντι στη ρωσική εισβολή επειδή οι Ρώσοι δυσκολεύονται να προφέρουν το όνομα του, είναι μόνο μερικά από τα τατουάζ που κοσμούν πλέον τα σώματα των Ουκρανών πολιτών.

τατουάζ

Οι εικόνες ξεπήδησαν στο μυαλό των ντόπιων τατουατζήδων, όταν συνειδητοποίησαν την αυξανόμενη ζήτηση για τέχνη που θα τιμά αυτή την άνοιξη της βίας και της τραγωδίας στην Ουκρανία. «Ήθελα να αποτυπώσω τη στιγμή», εξηγεί σε άρθρο του Guardian η Μαρίκα, καλλιτέχνης της δερματοστιξίας, που σήμερα έχει έναν αντιαρματικό πύραυλο και μια βόμβα μολότοφ στο μπράτσο της.

Η ίδια έχει μείνει στο Κίεβο από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, παρακολουθώντας να γίνονται πραγματικότητα οι τρομερές ιστορίες που άκουγε όταν ήταν μικρό παιδί. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο. Η γιαγιά μου ήταν παιδί του πολέμου, αλλά οι ιστορίες της έμοιαζαν τόσο μακρινές. Το να κρύβομαι μέσα ένα υπόγειο για να γλιτώσω από τις βόμβες δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε και σε μένα», αναφέρει η ίδια. Γι’ αυτό άλλωστε συμμετείχε πρόσφατα και σε μια υπαίθρια μάζωξη συναδέλφων της στο Κίεβο, με σκοπό να κάνουν τα λεγόμενα «τατουάζ αντίστασης» σε όσους το επιθυμούσαν και τα χρήματα να συγκεντρωθούν για να δοθούν στον αγώνα κατά του κοινού εχθρού από τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Zendaya – Tom Holland: Θα κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους;

HerNewskl

Πρίγκιπας Χάρι: Ντύθηκε Spiderman για τα παιδιά στρατιωτών που έχουν χάσει τους γονείς τους

HerNews ka

Η απάντηση της Βασίλισσας στη συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν

Her News b