HerNews.gr
Health

Καούρες: Ποιες τροφές τις διώχνουν μακριά;

food

Οι καούρες είναι το αποτέλεσμα της παλινδρόμησης  του περιεχομένου του στομάχου σας (μαζί με το γαστρικό οξύ) στον οισοφάγο και κατόπιν στο λαιμό σας.

Με ποιες τροφές μπορούμε να  αποφύγουμε τις ενοχλητικές καούρες;

Τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν την ένταση των συμπτωμάτων σας. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης για να ανακουφίσουν τις στομαχικές διαταραχές και τη δυσπεψία.

Άπαχα κρέατα

Τα άπαχα κρέατα, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και ορισμένα είδη ψαριών, έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από άλλα είδη κρέατος και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης οξέος. Το Tofu είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά.

chicken

Λαχανικά

Τα λαχανικά, ιδιαίτερα τα πράσινα όπως το μπρόκολο, τα πράσινα φασόλια, τα σπαράγγια και τα φυλλώδη λαχανικά, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οξέος του στομάχου – κάτι που μπορεί να βοηθήσει στις καούρες. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα, όπως το λίπος και η ζάχαρη.

Μπανάνες και πεπόνια

Οι μπανάνες καλύπτουν την επένδυση του οισοφάγου σας, κάτι που μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό. Τα πεπόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που βρίσκεται σε πολλά αντιόξινα που χορηγούνται χωρίς συνταγή και βοηθά στην εξουδετέρωση του οξέος του στομάχου.

melon

Αφέψημα από βότανα

Ορισμένα αφεψήματα από βότανα μπορούν να βοηθήσουν στην  της ταλαιπωρίας σας. Το χαμομήλι, το τζίντζερ και η γλυκόριζα είναι στο top 3.

Φυτικό γάλα

Το γάλα αμυγδάλου είναι αλκαλικό, επομένως μπορεί να μειώσει την οξύτητα του στομάχου και να ανακουφίσει τα συμπτώματα. Το γάλα σόγιας είναι χαμηλότερο σε λιπαρά από το αγελαδινό, γεγονός που το καθιστά καλύτερη εναλλακτική από το αγελαδινό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Νηστεία: Απολαυστικά και super θρεπτικά snacks που πρέπει να δοκιμάσεις

Her News b

Τρόποι για να νικήσετε το πρωινό άγχος

Her News

Lockdown: Ποιος εθισμός αυξήθηκε ραγδαία

Her News b