HerNews.gr
Αφιερώματα

Γιορτή της Μητέρας: Τραγούδια που υμνούν τον ομορφότερο ρόλο της γυναίκας

mom

Ήταν πολλές οι φορές που τα τραγούδια μίλησαν για τα πιο γλυκά πλάσματα του κόσμου, για τις μαμάδες μας. Η Γιορτή της Μητέρας είναι εδώ και εμείς βάλαμε να τα ακούσουμε.

Τραγούδια γεμάτα αγάπη, μελαγχολία, πόνο… Τραγούδια που μίλησαν στις καρδιές μας και που μας έκαναν να αναγνωρίσουμε για μια ακόμα φορά την αξία της μητέρας. Με αυτά τα τραγούδια, κλάψαμε, αγαπήσαμε και θυμηθήκαμε την δίχως όρια αγάπη που έχουμε για τις μαμάδες μας.Μαμάδες που είναι δίπλα μας, μαμάδες που φύγανε μακριά … Όλες στο τέλος έχουν την μεγαλύτερη θέση στην καρδιά μας.

mom

Ας δούμε 3 τραγούδια που υμνούν, τον πιο όμορφο ρόλο της ζωής, τον ρόλο της μητέρας:

Μαμά γερνάω – Τάνια Τσανακλίδου

Πρώτη εκτέλεση: Τάνια Τσανακλίδου 
Συνθέτης: Σταμάτης Κραουνάκης
Στιχουργός: Νικολακοπούλου Λίνα

“Μαμά, πεινάω, μαμά, φοβάμαι, μαμά, γερνάω και τρέμω να μαι αυτό που χρόνια ανησυχείς ωραία, νέα κι ατυχής Τα χρόνια που μεγάλωνες για μένα να ξέρεις πως σου τα χω φυλαγμένα και τέλειωσα με άριστα, αλλά δεν έχω ευχάριστα μαμά, όλα στον κόσμο είναι γραμμένα…”

Ανήκει στα τραγούδια που κάνουν την καρδιά μας να πονάει γλυκά. Έχει ερμηνευτεί με μεγάλη επιτυχία από πολλούς καλλιτέχνες. Η Τάνια Τσανακλίδου όμως μίλησε στην ψυχή μας…

Ονειρεύομαι ακόμα…Μαμά – Ευρυδίκη

Καλλιτέχνης: Ευρυδίκη
Συνθέτης: Κοργιαλάς Δημήτρης
Στιχουργός: Κοργιαλάς Δημήτρης

“Και πίστευα πως ήμουνα νεράιδα.Πως με ’φτιάξαν με κάποιο μαγικό.Πως όλα στη ζωή είναι γαλάζια.Ήταν το δικό μου μυστικό.Τα χρόνια περάσανε μαμά. Φοβάμαι ακόμα μαμά. Ονειρεύομαι ακόμα μαμά. Σε χρειάζομαι ακόμα μαμά…”

Αν μπορούσαμε μέσα από τα τραγούδια να ταξιδέψουμε, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς μας ταξίδεψε μαζί με την εικόνα της μαμάς μας…

Μαμά (La Mamma) – Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Καλλιτέχνης: Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Συνθέτης: Charles Aznavour
Στιχουργός: Ιωάννου Οδυσσέας

“Τις πόρτες άνοιγες στο φως να μπει ο ήλιος κι ο Θεός να μας φυλάει Α ρε μαμά Τα βράδια ήσουν μια αγκαλιά κι ανάμεσα απ’τα φιλιά έκανες τη φωνή λαγού, το λύκο και την αλεπού Και όταν γύριζα αργά θα σου τα πάρω τα κλειδιά, θα βρεις τις πόρτες πιά κλειστές, θα με πεθάνεις,αυτό θες; Α ρε μαμά,α ρε μαμά…”

Ίσως ένα από τα ομορφότερα τραγούδια που μίλησαν για τις μαμάδες μας… Α ρε μαμα!…

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Δημήτρης Θερμιώτης: O Έλληνας που ασπάστηκε το Ισλάμ για την πριγκίπισσα της Ιορδανίας

Her News

Το σύγχρονο Orient Express υπόσχεται παραμυθένια ταξίδια – Ένα νέο κεφάλαιο στο πολυτελέστερο τρένο του κόσμου

Her News

Δημήτρης Μητροπάνος: 10 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο τραγουδιστή

Her News b