HerNews.gr
Συνταγές

Τελείωσαν τ’ αυγά; Τώρα έχεις 5 επιλογές να τ’ αντικαταστήσεις στη μαγειρική

mageiriki

Εξαιρετικός τομέας για αναδίπλωση των δεινών ικανοτήτων μας. Η μαγειρική. Ειδικά δε, όταν είναι και ΣΚ, ακόμα καλύτερα μιας και έχουμε μπροστά μας πολλές περισσότερες ώρες απ’ ό, τι τις καθημερινές για να δημιουργήσουμε τα δικά μας πιάτα. Σκέφτεσαι λοιπόν ένα μενού με αυγά. Ανοίγεις το ψυγείο και δεν έχεις. Ωπ τι κάνουμε τώρα;

Είναι πολύ λογική η αντίδραση πελαγώματος μιας και τ’ αυγά λειτουργούν ως βασικό συστατικό πολλών φαγητών στη μαγειρική, επομένως αν λείπουν, η συνταγή βγαίνει δύσκολα. Μπορούμε να τ’ αντικαταστήσουμε με κάποιες άλλες επιλογές εξίσου νόστιμες, οι οποίες αποτελούν βασικό υλικό; Η απάντηση είναι ναι. Πάμε να τις δούμε.

avga

1. Πουρές από φρούτα

Δεν ξέρεις ποιά φρούτα να διαλέξεις; Μερικές επιλογές είναι: σάλτσα μήλου, πολτοποιημένες μπανάνες, ώριμα αβοκάντο και πουρέ κολοκύθας. Ο πουρές φρούτων είναι η εύκολη λύση ως υποκατάστατο αβγών, αφού τα φρούτα είναι κάτι που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου! Στο μείγμα σου, πιθανότατα να «ανακαλύψεις» αυτή τη γλυκιά γεύση των φρούτων (εξαρτάται από το τι θα επιλέξεις).

Αν ψάχνεις να αντικαταστήσεις το αυγό, αλλά θες μια πιο ουδέτερη γεύση, τότε μπορείς να δοκιμάσεις μήλα, αβοκάντο ή κολοκύθα ( η μπανάνα θα δώσει πιο δυνατή γεύση).

Tip: Χρησιμοποίησε μη κονσερβοποιημένα φρούτα ή μείγματα φρούτων που εμπεριέχουν ζάχαρη (όπως η άγλυκη σάλτσα μήλου) και σε ένα τέταρτο φλιτζάνι, πουρέ (η ποσότητα εξαρτάται από τα πόσα αυγά χρειάζεσαι). Αυτός ο τρόπος θα λειτουργήσει καλύτερα σε κέικ, fast breads, μάφιν και μπράουνις.

2. Αλεσμένος chia ή λιναρόσπορος

Εάν έχεις κάποιο από αυτούς τους πλούσιους σε ωμέγα-3 σπόρους στο σπίτι, μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις στη θέση των αυγών. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αλέσεις το λιναρόσπορο ή το chia σε ένα μπλέντερ, και στη συνέχεια να προσθέσεις τρεις κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά, ομοιόμορφη πάστα.

Αυτό θα αντικαταστήσει ένα αυγό στη συνταγή σου. Αυτός ο τρόπος θα ταιριάξει τέλεια αν θες να φτιάξεις βάφλες, τηγανίτες, μάφιν, ψωμιά και μπισκότα.

μαγειρικη

3. Μαγειρική σόδα με ξύδι

Εδώ είναι μια επιλογή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε επιδόρπια που θεωρούνται πιο ελαφριά, όπως κέικ και cupcakes. Απλώς ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας ξύδι για κάθε αυγό της συνταγής. Η συγκεκριμένη, χημική αντίδραση θα παράγει διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

4. Aquafaba

Ένας αγαπημένος τρόπος: aquafaba. Εκείνο το υγρό που δημιουργείται όταν μαγειρεύεις φασόλια ή όσπρια ή αυτό το παχύρρευστο υδαρές υγρό στο κουτάκι με τα ρεβίθια, είναι το ιδανικό για να αντικαταστήσει τα…. ασπράδια των αυγών.

Έχει παρόμοια υφή με τα ασπράδια αυγών και ως προς το χτύπημά τους, είναι παρόμοια. Χρησιμοποίησε 3 κουταλιές της σούπας για να αντικαταστήσεις 1 αυγό όταν φτιάχνεις μαρέγκα, αμυγδαλωτά ή κέικ.

Νεότερα Άρθρα

Η σούπα βελουτέ με σπανάκι είναι το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο

Her News

Συνταγή για γιαούρτι με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας – Καλύτερο και από παγωτό

HerNews ka

Χριστουγεννιάτικες ιδέες για νόστιμα παιδικά γεύματα

HerNews ka