HerNews.gr
Ελλάδα

Τουρισμός: Οι ξένοι «ψηφίζουν» Ελλάδα – Πάμε για το ρεκόρ του 2019

Τουρισμός: Οι ξένοι «ψηφίζουν» Ελλάδα – Βάσιμες προσδοκίες για μια τουριστική σεζόν ικανή να προσεγγίσει τη χρυσή χρονιά του ελληνικού τουρισμού, αυτή του 2019, όταν έσοδα και αφίξεις κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, εκφράζουν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων φορείς του ελληνικού τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο τουρισμός το 2021 συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία 10,5 δισ. ευρώ, ενώ το 2019 τα ταξιδιωτικά έσοδα ανήλθαν στα 18,17 δισ. ευρώ από 16 δισ. ευρώ που ήσαν το 2018. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δίνει το στίγμα των τελευταίων αεροπορικών δεδομένων της περιόδου από τις αγορές του εξωτερικού, που είναι εξαιρετικά θετικά. Βέβαια επισημαίνει ότι στο τέλος του 2022 θα γίνει το ταμείο για τον ελληνικό τουρισμού.

Διπλασιάζουν ή και τριπλασιάζουν τις προγραμματισμένες θέσεις για Ελλάδα οι αεροπορικές εταιρίες

Συγκεκριμένα υπογραμμίζει πως “τα στοιχεία από τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων για την τρέχουσα τουριστική σεζόν, από τις περισσότερες χώρες, φανερώνουν ότι η πλειονότητα των αεροπορικών εταιριών διπλασιάζουν ή και τριπλασιάζουν τις προγραμματισμένες θέσεις για την Ελλάδα”.

Ωστόσο απομένει να αποδειχθεί με τι πληρότητες τελικά θα έλθουν αυτές οι πτήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υφυπουργό. Πάντως οι πρόδρομοι δείκτες της αεροπορικής κίνησης την περίοδο του Πάσχα έδειξαν πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία για το πως θα κινηθεί ο εισερχόμενος τουρισμός το 2022, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά, την ταξιδιωτική κίνηση από την Ευρώπη, η υφυπουργός έκανε λόγο για πολύ θετικά στοιχεία από την Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία («οι Γάλλοι ψηφίζουν Ελλάδα φέτος και είμαστε νούμερο ένα προορισμός με εταιρείες οι οποίες διπλασιάζουν τις θέσεις για Ελλάδα»), την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, το Ισραήλ, τις Σκανδιναβικές χώρες και τις Βαλκανικές.

Με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και την αγωνία σχετικά με το πως θα κινηθεί και ο οδικός τουρισμός από τις βαλκανικές χώρες, η κυρία Ζαχαράκη τονίζει ότι το υπουργείο Τουρισμού θα είναι “παρών” στις σημαντικές αγορές για την Ελλάδα όπως είναι η Ρουμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία διεκδικώντας με αξιώσεις να είναι ο πρώτος προορισμός για αυτούς φέτος το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Υπόθεση Πάτρας: Όσα «είδε» η παιδοψυχολόγος μέσω των ζωγραφιών της Τζωρτζίνας

Her News b

Χαλκιδική: Airbnb με… μπάτλερ και σεφ – Κοστίζει 5.000 ευρώ τη βραδιά

HerNews ka

Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει την αναδάσωση της Ρόδου

HerNews ka