HerNews.gr
Διεθνή

9η Μαϊου, «ώρα μηδέν»: Τα 4 σενάρια για τις ανακοινώσεις Πούτιν

ρωσσια

Ξημέρωσε 9η Μαϊου και η αγωνία, την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «χτίσει» σε ολόκληρο τον κόσμο για το τι θα ανακοινώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κορυφώνεται, ανήμερα της επετείου της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας.

Με δεδομένη την άποψη όσων έχουν γνωρίσει από κοντά τον Πούτιν και εκείνων που έχουν μελετήσει τη θητεία του στην πρώτη γραμμή της ρωσικής εξουσίας ενδελεχώς, δηλαδή ότι δεν θα λήξει αυτή την ένοπλη ιστορία χωρίς πρώτα να μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει νικήσει, μήπως η κατάκτηση του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη θα είναι το κεντρικό θέμα της ομιλίας του κατά την πολυαναμενόμενη Ημέρα της Νίκης;

Οι αναλυτές διχάζονται, και βλέποντας πως η Ρωσία έχει στρέψει το πολεμικό της ενδιαφέρον στην Ανατολική Ουκρανία, και συγκεκριμένα στην παλιά βιομηχανική καρδιά της χώρας, το Ντονμπάς, δεν ξέρουν αν μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να περιμένουν την επίσημη κήρυξη του πολέμου ή την προσάρτηση του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι ότι την 9η Μαΐου, που έγινε ετήσια γιορτή για τη Ρωσία, με απόφαση του Πούτιν το 2008, δεν θα περιοριστεί σε μία παρέλαση για την επίδειξη της δύναμης του ρωσικού στρατού και του εξοπλισμού του. Θα υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση από τον Ρώσο πρόεδρο με αποδέκτη τόσο το εσωτερικό της χώρας του όσο και το εξωτερικό, και τα σχετικά σενάρια είναι τέσσερα στον αριθμό.

πουτιν

Το πρώτο αφορά την επίσημη κήρυξη του πολέμου που αναφέρθηκε παραπάνω, καθώς η Ρωσία έχει κάνει λόγο μόνο για ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και όχι για πόλεμο, ωστόσο το Κρεμλίνο αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτές τις ημέρες μία τέτοια εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι μία γενική επιστράτευση δεν θα σήμαινε μόνο επέκταση της στράτευσης σε στρατιώτες που σήμερα βρίσκονται στις ένοπλες δυνάμεις ή είναι έφεδροι, αλλά θα ανέβαζε και τη δημοτικότητα του Πούτιν, αφού, όπως σχολίαζε αυτή την εβδομάδα ο «Economist», αυτός ο πόλεμος μπορεί να πηγαίνει χάλια στην Ουκρανία, αλλά πουλά σαν τρελός εντός της Ρωσίας.

Το δεύτερο σενάριο, πάντως, σχετίζεται με τον πάγιο στόχο του Πούτιν, σύμφωνα με τη Δύση, για προσάρτηση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» και τη διενέργεια σχετικών δημοψηφισμάτων, ενώ το τρίτο έχει να κάνει με το τέλος του πολέμου, το οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε, στην «Corriere della Sera», ότι θα ανακοινώσει ο Ρώσος πρόεδρος στις 9 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα στη www.vradini.gr

 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«God Save the King»: Ο Κάρολος Γ’ στέφθηκε βασιλιάς

Her News

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνάντησε τον Μπάιντεν με εκείνον να τον αποθεώνει: «Έβαλες 50 πόντους»

Her News b

Αντζελίνα Τζολί: Αυτός είναι ο φημολογούμενος νέος της σύντροφος – Δισεκατομμυριούχος και κούκλος

Her News