HerNews.gr
Beauty

Πως θα επιλέξω το σωστό άρωμα για εμένα;

parfume

Ενώ σας αρέσει ένα άρωμα, ανακαλύπτετε ότι δεν σας ταιριάζει;

Το άρωμα αποτελεί κάτι μοναδικό, και είναι απαραίτητο για όλους τους ανθρώπους. Πριν αγοράσετε ένα άρωμα, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τα παρακάτω:

Ανδρικό, γυναικείο ή unisex?

Τα ανδρικά αρώματα που βασίζονται συχνότερα σε ξυλώδεις νότες, μπαχάρια αλλά και συστατικά όπως ο καπνός και το δέρμα και συνήθως είναι βαρύτερα. Τα γυναικεία αρώματα στα οποία κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή, οι φλοράλ και πιο θηλυκές νότες, όπως γλυκά φρούτα. Τα unisex αρώματα που τελευταία πληθαίνουν όλο και περισσότερο, μιας και οι συνθέσεις τους είναι δροσερές, φρέσκες και ταιριάζουν σε όλους.

Από μυρωδιά … και από άρωμα 

  • Λουλουδάτα (floral). Κύριες νότες τους είναι τα άνθη λουλουδιών.
  • Εσπεριδοειδή. Κυριαρχούν τα αιθέρια έλαια φρούτων, όπως πορτοκάλι, περγαμόντο, μανταρίνι, λεμόνι και νερολί (βγαίνει από το νεράντζι).
  • Ανατολίτικα. Κεχριμπάρι, μύρο, λιβάνι, μόσχος (musk) και μπαχαρικά είναι από τα χαρακτηριστικότερα συστατικά που αποπνέουν αισθησιασμό.
  • Ξυλώδη. Σανδαλόξυλο, πατσουλί, κέδρος, πεύκο, είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή στοιχεία τους.
  • Φουζέρ. Μία ξεχωριστή ταυτότητα αρωμάτων που συνδυάζουν βότανα με μπαχαρικά και ξύλα.
  • Chypre.  Η ταυτότητά τους χαρακτηρίζεται από μεσογειακά στοιχεία της όπως φρούτα και βότανα, π.χ. θυμάρι, κορίανδρος κ.ά.

parfume

Πως δοκιμάζω ένα άρωμα;

Για να καταλήξουμε στο άρωμα που ταιριάζει στο δέρμα μας, δοκιμάζουμε μέσα λίγα λεπτά το πολύ 3 διαφορετικά. Κι αυτό γιατί μετά από λίγο εξασθενεί η οσφρητική μας ικανότητα. Ψεκάζουμε το άρωμα στο χέρι μας, και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα πριν το μυρίσουμε, προκειμένου να ξεθυμάνει το οινόπνευμα. Προσοχή δεν το τρίβουμε, γιατί έτσι αλλοιώνονται οι νότες κορυφής, δηλαδή τα πρώτα στοιχεία της σύνθεσης που «ξεδιπλώνονται» στον αέρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί τα μαλλιά σας χρειάζονται το θαλασσινό νερό;

Her News

VMAs 2023: Ta beauty looks που αξίζει να τολμήσετε!

HerNewskl

Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

HerNews ka