HerNews.gr
Health

Ύπνος: Πως θα απομονώσεις αποτελεσματικά τους ενοχλητικούς ήχους;

sleep

Ακόμα και αν μένεις μόνη σου, τώρα που καλοακιριάζει, τα ανοιχτά παράθυρα φέρνουν ένα όμορφο αεράκι το βράδυ, αλλά και πολλούς ενοχλητικούς ήχους. 

Πως λοιπόν θα απομονώσεις αυτούς τους ήχους , και θα κοιμηθείς σαν “πουλάκι”; Ας δούμε μαζί τους 3 πιο αποτελεσματικούς τρόπους …

Ωτοασπίδες

Η all-time-classic λύση για τη μείωση του θορύβου στα αυτιά μας είναι οι ωτοασπίδες. Γενικά, οι ωτοασπίδες μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες σε διάφορες περιπτώσεις. Αφού μας βοηθούν να κοιμηθούμε ή να μειώσουμε τη βαβούρα που φτάνει στα αυτιά μας. Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε μέρη με πολύ κόσμο, όπως είναι για παράδειγμα το τρένο ή το αεροπλάνο. Ανάλογα με ποιον τύπο θα διαλέξετε, οι ωτοασπίδες μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση οποιουδήποτε είδους θορύβου. Ανεξάρτητα από τη συχνότητά του…

sleep

Μουσική

Έχει αποδειχθεί ότι η μουσική έχει σημαντικές επιδράσεις στον ψυχισμό μας, τόσο πολύ που μπορεί να μας βοηθήσει ακόμα και στον ύπνο. Σε πειράματα και έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι η μουσική συνέβαλε σε καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου αλλά και σε λιγότερες διαταραχές αυτού.Υπάρχουν αρκετές λίστες αναπαραγωγής online με ήχους για ύπνο, όπως και πολλά τραγούδια σε απαλό ρυθμό. Η επιλογή είναι δική σας.

Ειδικές συσκευές

Εάν οι ωτοασπίδες δεν σας αρκούν, μπορείτε να δοκιμάσετε ειδικές συσκευές που βοηθούν στην απομόνωση των θορύβων ή δημιουργούν ήπιους ήχους. Για παράδειγμα, εάν ο θόρυβος είναι χαμηλής συχνότητας, ένα ζευγάρι ακουστικών ακύρωσης θορύβου μπορεί να τον μετριάσει. Επίσης, οι μηχανές λευκού θορύβου δημιουργούν ήπιους ήχους περιβάλλοντος που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ηρεμία και ησυχία. Αυτές χρησιμοποιούν ηχητική κάλυψη για να εμποδίζουν θορύβους όπως η κόρνα ενός αυτοκινήτου ή το ροχαλητό να διακόπτουν τον ύπνο σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Διακοπές και διατροφή: Μπορούν να συνδυαστούν τελικά;

HerNews ka

MED+: Η νέα πλατφόρμα για την υγεία, την ευεξία & την ομορφιά

HerNews ka

Ξηροφθαλμία: Γιατί εμφανίζεται περισσότερο τον χειμώνα;

Her News b