HerNews.gr
DECORNEWS

Χαλιά: Τρόποι για να τα καθαρίσετε μόνοι σας

χαλί

Ήρθε ο καιρός που βγάζουμε τα χαλιά από το σπίτι μας. Αυτό όμως που μας βασανίζει κάθε χρόνο , τέτοια εποχή είναι ο καθαρισμός τους.

Σας έχουμε 3 απλούς τρόπους για να γίνουν τα χαλιά σας , σαν καινούργια! 

Roller για τρίχες

Έχες την αίσθηση ότι όσο και να σκουπίζεις, συνεχίζουν να υπάρχουν τρίχες, ψίχουλα και σκόνη στα χαλιά σου που δεν μπορεί να τραβήξει η ηλεκτρική σκούπα! Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας. Η λύση όμως είναι πολύ απλή και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα roller για τρίχες, ώστε να αφαιρέσεις ακόμα και τα πιο επίμονα σωματίδια. Ανάλογα με τον τύπο του χαλιού, ενδέχεται να μην ξοδέψεις παραπάνω από πέντε λεπτά συνολικά ανά χαλί.

χαλί

Σίδερο

Ναι αυτό είναι, το σίδερο που κατάλαβες! Θα σιδερώσεις κατά κάποιο τρόπο το χαλί σου. Βασικά πρέπει να ακολουθήσεις μερικά βήματα πρωτού κάνεις το οτιδήποτε. Αρχικά, σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα τη λεκιασμένη περιοχή και μετά αντιμετωπίζεις τις κηλίδες με ένα μείγμα νερού και ξιδιού σε συγκεκριμένη αναλογία. (3: νερό, 1 : ξύδι) Πρέπει να αφήσεις αυτό το μείγμα να εισχωρήσει στο λεκιασμένο ύφασμα (5 λεπτά αρκούν). Αμέσως μετά, τοποθετείς μια πετσέτα πάνω από τη λεκιασμένη περιοχή και βάζεις από πάνω το σίδερο. Η πίεση και η θερμότητα θα μεταφέρουν τον λεκέ στην πετσέτα.

χαλί

Μαγειρική σόδα 

Σχεδόν όλοι έχουμε δημιουργήσει καταλάθος έναν λεκέ από λάδι στο χαλί του σαλονιού μας. Δυστυχώς είναι ένας από τους χειρότερους λεκέδες για αυτό χρειάζεται μια συγκεκριμένη διαδικασία για να αφαιρεθεί και να μην αφήσει κανένα σημάδι. Αρχικά άπλωσε άφθονη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην περιοχή του λεκέ και άφησέ την μέχρι η μαγειρική σόδα να απορροφήσει τον λεκέ. Μετά αφαίρεσέ την με την ηλεκτρική σκούπα. Αφού απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού, μπορείς να προχωρήσεις σε τρίψιμο ώστε να εξαφανιστεί εντελώς. Σαν καινούργιο! 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Tips για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα

HerNews ka

Πως μπορείτε να κάνετε ένα μπάνιο πιο χαλαρωτικό

HerNews ka

Πως να καθαρίσετε αποτελεσματικά λιωμένο κερί από διάφορες επιφάνειες

HerNews ka