HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη και Γυμναστική: Πως θα γυμναστώ όσο είμαι έγκυος;

pregnant

Αν είστε έγκυος και θέλετε να γυμναστείτε, υπάρχει λύση και δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε.

Πολλές γυναίκες που βρίσκονται κατά την διάρκεια μια εγκυμοσύνης φοβούνται να γυμναστούν για να μην τραυματιστούν. Υπάρχουν πολλά προγράμματα γυμναστικής από έμπειρους γυμναστές, αλλά και σε μεγάλα γυμναστήρια για εγκύους. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να γυμναστείτε άφοβα και μόνες σας. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η κατάσταση της εγκυμοσύνης σας. Για αυτό, θα πρέπει πριν ξεκινήσετε κάτι από τα παρακάτω, να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό. Ο γιατρός που παρακολουθεί την εγκυμοσύνη σας , είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας πει αν μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι από τα παρακάτω:

pregnant

Γρήγορο περπάτημα

Aν δεν γυμναζόσουν πολύ πριν την εγκυμοσύνη, μια γρήγορη βόλτα στη γειτονιά είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσεις. Αυτή η δραστηριότητα έχει πολλά πλεονεκτήματα: Παρέχει καρδιαγγειακή προπόνηση με σχετικά μικρό αντίκτυπο στα γόνατα και τους αστραγάλους, είναι δωρεάν και μπορείς να την κάνεις παρέα με φίλους και άλλα μέλη της οικογένειας. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μείνεις ασφαλείς επιλέγοντας λείες επιφάνειες, φορώντας τα κατάλληλα υποδήματα που προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη για την αποφυγή πτώσεων και να αποφεύγεις λακκούβες, βράχια και άλλα εμπόδια.

pregnant

Κολύμβηση

Το κολύμπι, το περπάτημα στο νερό και η αερόβια άσκηση στο νερό επιτρέπουν την κίνηση χωρίς να ασκούν πίεση στις αρθρώσεις. Η άνωση μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση από το επιπλέον σωματικό βάρος καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη. Χρησιμοποιήστε το κιγκλίδωμα για ισορροπία κατά την είσοδο στο νερό για να αποφύγεις την ολίσθηση. Απόφυγε την κατάδυση ή κάποιο άλμα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κοιλιά. Απόφυγε επίσης τις ζεστές πισίνες, τα ατμόλουτρα, τα υδρομασάζ και τις σάουνες για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο υπερθέρμανσης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Πώς η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Εγκυμοσύνη: 5 ασυνήθιστα συμπτώματα που την προδίδουν

Her News b