HerNews.gr
Ελλάδα

Έρευνα: Στο lockdown το ”ρίξαμε” στο δημιουργικό μαγείρεμα

Η πανδημία Covid-19 που οδήγησε σε lockdown, είχε επιπτώσεις και στη δημιουργικότητα πολλών ανθρώπων, επιφέροντας αλλαγές, προσαρμογές και γενικότερα μια βελτίωση, δείχνει μια γαλλική έρευνα.

Σύμφωνα με την μελέτη, παρά τους περιορισμούς στο σπίτι ή εξαιτίας τους, η δημιουργικότητα σε αρκετούς ανθρώπους αυξήθηκε, αν και εστιάστηκε σε «κανάλια» κατάλληλα για την περίσταση.

Πρωτίστως οι άνθρωποι το…έριξαν στο δημιουργικό μαγείρεμα!

Οι ερευνητές του εργαστηρίου Frontlab του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και του Ινστιτούτου Εγκεφάλου του Παρισιού, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Frontiers in Psychology», πραγματοποίησαν διαδικτυακή έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για να αξιολογήσουν την επίπτωση των lockdown στη διάθεση και στη δημιουργικότητα των ανθρώπων.

Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι ναι μεν οι περισσότεροι άνθρωποι ένιωσαν πιο πολύ στρες λόγω του lockdown, όμως κατά μέσο όρο ένιωσαν επίσης μεγαλύτερη δημιουργικότητα. Υπήρξε και μια μειονότητα που ένιωσε ότι είχε μικρότερη δημιουργικότητα, επειδή αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και εμπόδια εν μέσω του λοκντάουν.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Δραματική νύχτα στον Βόλο: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας και «πνίγηκε» η πόλη

HerNews ka

Πάτρα: Πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας! – Τι είπε ο πατέρας στον Alpha

Her News

Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Δωρεά 300 κιλών κρέατος στην UNESCO υπό την ηγεσία του Γιώργου Βάλλη

HerNews ka