HerNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: «Παιχνίδι θανάτου» στο TikTok για 10χρονο κορίτσι

Σάλο στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 10χρονου κοριτσιού, το οποίο έχασε τη ζωή του συμμετέχοντας στο «Black Out Challenge», το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές στο Tik Tok.

Η μικρή Nylah Anderson από τη Φιλαδέλφεια TVN ΗΠΑ βρέθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 2021 αναίσθητη μέσα στην ντουλάπα της μητέρας της και έμεινε πέντε μέρες στην εντατική πριν χάσει τη ζωή της. Τώρα οι γονείς της, μηνύουν την πλατφόρμα.

Η οικογένεια της μικρής κατηγορεί το TikTok για προώθηση ελαττωματικού προϊόντος και αμέλεια, λέγοντας ότι το επικίνδυνο challenge προωθήθηκε στο κορίτσι μέσω της σελίδας «for you» στην πλατφόρμα.

«Ο αλγόριθμος αποφάσισε ότι το θανατηφόρο blackout challenge ταίριαζε και πιθανότατα θα ενδιέφερε την 10χρονη Nylah Anderson και ως αποτέλεσμα αυτού, εκείνη πέθανε», αναφέρει η μήνυση.

Τι είναι το «Blackout Challenge»

Το συγκεκριμένο «παιχνίδι» καλεί τους χρήστες να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Μέγκαν Μαρκλ: Άκυρη η…. πρόταση συνεργασίας μεγατόνων με τον οίκο Dior

HerNews ka

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς διακοπές με τον μάνατζέρ της κι ο Σαμ Ασγκάρι χωρίς βέρα στο δεξί

Her News b

Lady Gaga: Παντρεύεται με τον αγαπημένο της Michael Polansky;

HerNews ka