HerNews.gr
Fitness

Κολύμπι: Τα top 3 οφέλη της καλύτερης άσκησης

swim

Το κολύμπι αποτελεί μια από τις καλύτερες ασκήσεις για τον οργανισμό και το σώμα μας.

Ας δούμε μαζί τα 3 μεγαλύτερα οφέλη που μας χαρίζει το κολύμπι:

Ενδυναμώνει το αναπνευστικό σύστημα

Κατά την διάρκεια της κολύμβησης, μαθαίνουμε πως να συνδυάζουμε την αναπνοή με τις κολυμβητικές τεχνικές. Το υγρό περιβάλλον βοηθάει στην διαστολή των αεραγωγών διευκολύνοντας την ροή του αέρα στο σώμα. Εκτός αυτού, οι μύες εισόδου και εξόδου του αέρα, ενεργοποιούνται με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μικρή αύξηση των πνευμόνων και άρα μεγαλύτερη ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου.

swim

Η καλύτερη αερόβια άσκηση

Το κολύμπι δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και καλή αερόβια άσκηση. Τώρα που ο καιρός είναι ζεστός είναι η τέλεια στιγμή για κολύμπι. Οποιοσδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να αρχίσει κολύμπι για να βελτιώσει τη γενική του υγεία. Το κολύμπι είναι καλή άσκηση χαμηλής έντασης για όλο το σώμα σε ανθρώπους με αρθρίτιδα, μυοσκελετικούς περιορισμούς ή περιορισμούς λόγω βάρους, δήλωσε ο Robert A. Robergs, του University of New Mexico στην Albuquerque. Επειδή είναι χαμηλής έντασης μπορεί να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους κάθε βάρους, ηλικίας ή σωματικής ικανότητας.

swim

Μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Ο Διαβήτης τύπου 2 είναι άμεσα συνδεδεμένος με την καθιστική ζωή και την παχυσαρκία. Αυτό γιατί η ασθένεια αναπτύσσεται όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλη την ινσουλίνη που παράγεται από το σώμα. Το κολύμπι είναι η νούμερο 1 προτεινόμενη από τους ειδικούς για την αντιμετώπιση αυτού του τύπου του διαβήτη άσκηση. Μία έντονη προπόνηση κολύμβησης μπορεί να κάψει έως 700 θερμίδες κάτι που θα μείωνε τον κίνδυνο της ύπαρξης διαβήτη τύπου 2 μέχρι 10%.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική με σχοινάκι: Ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό σου;

Her News b

Νερό: Ο σύμμαχος σου στον καύσωνα

Her News

4 διατροφικοί μύθοι που καταρρίπτονται

Her News b