HerNews.gr
Ταξίδια

Παραλίες Χανίων: Πολύχρωμος καμβάς της Μεσογείου

παραλια

Ελλάδα και καλοκαίρι είναι έννοιες ταυτόσημες. Σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρεθείς, πάντα υπάρχει μια παραλία έτοιμη να σε καλωσορίσει και σε κάνει να νιώσεις τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι. Ειδικά αν βρίσκεσαι στις παραλίες των Χανίων.

Αν μας ρωτούσε κάποιος ποια είναι η αγαπημένη μας παραλία, η απάντηση είναι σαφέστατα μια: τα Φαλάσαρνα των Χανίων! Δεν είναι μόνο ότι τα Χανιά κατέχουν έτσι και αλλιώς μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αλλά και το γεγονός ότι η επιθυμία να απολαύσει κανείς, ανέμελος και χαλαρός σε μια ξαπλώστρα τα πεντακάθαρα νερά της, μας οδήγησε στη δημιουργία της εφαρμογής Plazz. Τα Φαλάσαρνα εκτός λοιπόν από επίγειος παράδεισος, αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης μας.

παραλια

Τι είναι όμως αυτό που την κάνει ξεχωριστή;

  • Eίναι τα κρυστάλλινα νερά της, που ανάλογα με την διάθεση της εναλλάσσει τους χρωματισμούς της από γαλάζιους σε πράσινους και σε κάνει να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι κάπου στην Καραϊβική.
  • H λευκή ψιλή άμμος που κάνει την ατελείωτη έκταση της να θυμίζει σκηνικό εξωπραγματικό.
  • Ο Κρητικός ήλιος που κάνει τα μεσημέρια σου στην παραλία ακόμα πιο νωχελικά.
  • Η θαλασσινή της αύρα που σε προσκαλεί σε μια ακόμα βουτιά στα αναζωογονητικά της νερά.
  • Η ενέργεια της που σε κατακλύζει.
  • Το ηλιοβασίλεμα που απολαμβάνεις ξαπλωμένος και εξαντλημένος από την φυσική ομορφιά που σε περιβάλλει.
  • Τα ερείπια της αρχαίας Ρωμαϊκής πόλης που σε προκαλούν να σκεφτείς ότι αυτός ο τόπος μάλλον ήταν το θέρετρο των θεών.
  • Οι κέδροι και τα δέντρα που την περιστοιχίζουν, σαν να θέλουν να την κρατήσουν μακριά από τα ματιά του κόσμου… Ευτυχώς, ανεπιτυχώς για εμάς τους θνητούς.

Αλλά θα ήταν άδικο εάν δεν αναφερόμασταν στο πλέον μαγευτικό τρίπτυχο των Χανίων που συμπληρώνεται από τον Μπάλο και το Ελαφονήσι. Εδώ τα τυρκουάζ νερά δίνουν τα σκήπτρα τους στην ροζ άμμο, αποτέλεσμα εκατομμυρίων σπασμένων κοχυλιών. Και το «ταξίδι» σε εξωτικά μέρη συνεχίζεται.. Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου με τον επιβλητικό της βράχο να δεσπόζει στο «κάδρο», η εξωτική παραλία στο Ελαφονήσι με τους κέδρους και τα λευκά κρινάκια και η καθηλωτικής ομορφιάς Φαλάσαρνα με την ολόλευκη παχιά άμμο, κηρύσσονται δικαίως ως τα “Must See” που πρέπει κανείς να επισκεφθεί, αν θέλει να πει ότι ταξίδεψε στα Χανιά.

παραλια

Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι παραλίες των Χανιών είναι έτοιμες να μας «δανείσουν» λίγο από τη μοναδικότητα τους και να μας προσφέρουν αληθινές καλοκαιρινές εμπειρίες.

Πηγή: www.discovergreece.com

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κρήτη

HerNews ka

Τα 7 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα

HerNews ka

Γιατί τα επόμενα 2 χρόνια είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε το Βόρειο Σέλας;

Her News