HerNews.gr
Διεθνή

Πρωτοπoρεί η Ισπανία: Φέρνει νόμο που θα επιτρέπει στις γυναίκες με δυσμηνόρροια να παίρνουν άδεια από τη δουλειά

Η Ισπανία θα κάνει την αρχή. Ευχή όλων των γυναικών να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες το παράδειγμά της! Κι ευχή δική μας να έρθει σύντομα και στη χώρα μας.

Μια νέα εποχή για τις γυναίκες που υποφέρουν από πόνους περιόδους (ίσως) ξημερώνει στην Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες για ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που διέρρευσαν στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι γυναίκες που υποφέρουν από δυσμηνόρροια θα δικαιούνται τρεις ημέρες άδειας το μήνα, ενώ σε βαριές περιπτώσεις θα προβλέπονται ως και 5 μέρες.

Η άδεια θα χορηγείται μόνο με χαρτί γιατρού και θα αφορά μόνο τις περιπτώσεις έντονων συμπτωμάτων.

Το σχέδιο, που δεν έχει εγκριθεί ακόμη, αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αν ψηφιστεί, η Ισπανία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με τέτοια νομοθεσία.

Εκτός από την άδεια περιόδου, η μεταρρύθμιση που γίνεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιαμόρφωσης του συστήματος υγείας, θα προβλέπει την παροχή σερβιετών υποχρεωτικά, από όλα τα σχολεία στα κορίτσια που τις χρειάζονται.

Οι σερβιέτες και τα ταμπόν θα παρέχονται επίσης δωρεάν σε γυναίκες που βρίσκονται σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές συνθήκες, ενώ πρόκειται να αφαιρεθεί και το “pink tax”, δηλαδή ο ΦΠΑ από την τιμή πώλησής τους στα σούπερ μάρκετ -κάτι που έχει υπάρξει ένα πάγιο αίτημα των γυναικών στην Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Elizabeth Debicki: Το φόρεμα που φόρεσε στην πρεμιέρα του «The Crown» χρειάστηκε 300 ώρες για να φτιαχτεί

HerNews ka

Ανησυχία για την Κέιτ Μίντλετον: «Η ζωή της ήταν σε πραγματικό κίνδυνο»

HerNews ka

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση με τους δύο νεκρούς

HerNews ka