HerNews.gr
Beauty

Αποσμητικά σώματος: Πως τα διαχωρίζουμε; – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν επιλέξεις το δικό σου

deodorant

Ένας πρώτος σημαντικός διαχωρισμός των προϊόντων αποσμητικών που πρέπει να γίνει είναι αυτός που αντιλαμβανόμαστε και με μια πρόχειρη ματιά στις συσκευασίες τους: deodorant και antiperspirant. Στην ουσία, ενώ χρησιμοποιούμε τον όρο «αποσμητικά» για όλα τα σχετικά προϊόντα, είναι σωστός μόνο για τα «deodorant», ενώ τα «antiperspirant» χαρακτηρίζονται πιο ορθώς ανθιδρωτικά.  Με άλλα λόγια, η πρώτη κατηγορία καταπολεμά την οσμή, ενώ η δεύτερη την προλαμβάνει, σταματώντας εν μέρει την εφίδρωση.

body

Τα αποσμητικά προϊόντα βασίζονται σε αντιμικροβιακή σύσταση. Τέτοια μπορεί να είναι το αλκοόλ, το οποίο κινητοποιεί μεν τους ιδρωτοποιούς αδένες, αλλά σκοτώνει προσωρινά τα βακτήρια. Εκτός από το αλκοόλ, χρησιμοποιούνται και άλλες αντιμικροβιακές ουσίες, όπως το triclosan, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων. Στην σύστασή τους, τέλος, συμπεριλαμβάνεται άρωμα ή φυσικά έλαια, τα οποία επικαλύπτουν την οσμή του ιδρώτα.

Τα ανθιδρωτικά προϊόντα από την άλλη, είναι στην ουσία αποσμητικά συνδυασμένα με ουσίες που σταματούν ή μειώνουν την εφίδρωση, ώστε να μην υπάρχει η “δελεαστική” για τα βακτήρια υγρασία. Συνήθως, τέτοιες ουσίες είναι χημικές ενώσεις του αργιλίου, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τους ηλεκτρολύτες του ιδρώτα, δημιουργώντας ένα είδος gel, που φράσσει τους ιδρωτοποιούς αδένες για να μην εκκρίνουν υγρά. Τελικά, το gel αυτό αποβάλλεται με την φυσική απολέπιση της επιδερμίδας.

body

Ας δούμε κάποιες “φήμες” για τα αποσμητικά…

Το αποσμητικό σκουραίνει τη μασχάλη μας

Μερικοί άνθρωποι -λόγω κληρονομικότητας – έχουν πιο σκούρο δέρμα στη μασχάλη από ό,τι στο υπόλοιπο σώμα. Φυσικά, η μασχάλη δεν αποχρωματίζεται από αποσμητικά σε καμία περίπτωση και δεν δημιουργεί κηλίδες ή μαύρα στίγματα.

Το αποσμητικό λερώνει τα ρούχα μας

Δεν λερώνει το αποσμητικό τα ρούχα μας, αλλά το αλάτι του ιδρώτα που έρχεται σε επαφή με τα συστατικά του αποσμητικού. Οπότε για να μην έχεις ξανά τέτοιου είδους λεκέδες φρόντισε απλά να μην είσαι συνεχώς ιδρωμένη.

Το αποσμητικό μπορεί να «αγριέψει» την περιοχή της μασχάλης

Δυστυχώς η μασχάλη μας σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται όντως άγρια και ξηρή ή ακόμα και όχι καθαρή. Αλλά για αυτό το λόγο ευθύνονται οι ερεθισμοί από το συχνό ξύρισμα και ουδεμία σχέση υπάρχει με το roll on σου.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Emily Ratajkowski: Τόλμησε το απόλυτο make up look για μελαχρινές!

HerNewskl

Fairy-Wing liner: Aυτή είναι η νέα τάση στο eyeliner

HerNewskl

Σκασμένα χέρια τον χειμώνα; Δείτε πως να το αντιμετωπίσετε

HerNews ka