HerNews.gr
Fitness

Pilates: 4 μύθοι για την γυμναστική που επιλέγουν οι celebrities

pilates

Το Pilates είναι η γυμναστική που ορκίζονται οι celebrities. Έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια (και όχι αδίκα), και όλοι μιλάνε για τα τρομερά αποτελέσματα που έχει.

Όταν ένα είδος γυμναστικής βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, τότε ακούγονται πολλά στα οποιά θα πρέπει να δώσουμε προσοχή. Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι μύθοι για την γυμναστική Pilates, που θα πρέπει να τους γνωρίζεις. Ας τους δούμε αναλυτικά: 

pilates

Δεν θα ιδρώσεις

Mε το Pilates θα ιδρώσεις. Πολύ. Και ο λόγος είναι απλός. Πρέπει να εκτελέσεις σωστά 10 πράγματα ταυτόχρονα. Να συνδυάσεις τη σωστή αναπνοή με τη συνεχή ενεργοποίηση του κέντρου (powerhouse) μέσα σε ένα ωριαίο πρόγραμμα με συνεχόμενη ροή. Εύκολο; Δοκίμασέ το και θα δεις.

Μοιάζει με την yoga

Το Pilates μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με τη yoga, καθώς δουλεύονται και τα δύο σε στρώμα και έχουν μια αργή ροή, ωστόσο πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές μεθόδους. Βασίζονται σε διαφορετικές φιλοσοφίες, διαφορετικό ασκησιολόγιο, διαφορετικές ανάσες και τεχνικές και έχουν, συνεπώς, διαφορετικούς στόχους.

pilates

Θα δεις αποτελέσματα αμέσως

Το μαγικό με την άσκηση αυτή είναι ότι όσο πιο σωστά δουλεύουμε την τεχνική πάνω στις ασκήσεις τόσο πιο γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματά της στο σώμα μας. Το Pilates βασίζεται σε έξι βασικές αρχές: το κέντρο (δηλαδή ο κορμός), ο έλεγχος, η αναπνοή, η ακρίβεια, η συγκέντρωση και η ροή. Και όσο εξασκείσαι, τόσο περισσότερο θα νιώθεις ότι γυμνάζεσαι.

Πρέπει να κάνεις μόνη σου

Το  υπάρχει μυοσκελετικό πρόβλημα τότε, ναι, είναι πιο ασφαλές να γίνεται σε επίπεδο personal έτσι ώστε να μπορέσει και ο instructor να δώσει την ανάλογη προσοχή. Αν όχι, τότε, ναι, μπορούμε να συμμετέχουμε σε κάποιο πρόγραμμα ομαδικό, πάντα με την ανάλογη προσοχή. Να θυμάσαι πως τα τμήματα με λίγα άτομα είναι πάντα καλύτερα.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική: Πώς το τρέξιμο θα αλλάξει το σώμα σου

Her News

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για αδυνάτισμα χωρίς εξοπλισμό

Her News

Προπόνηση πριν τον ύπνο: Σωστό ή λάθος;

Her News