HerNews.gr
Διεθνή

Eurovision 2022: Νικήτρια η Ουκρανία – Στην 8η θέση η Ελλάδα

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Ουκρανία είναι η μεγάλη νικήτρια του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! Στην 8η θέση η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη να κερδίζει τις εντυπώσεις, από το περσινό μηδέν στους 466 βαθμούς η Βρετανία. Περισσότερο ήταν μια στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. 

Ήταν το κοινό της Eurovision, εκείνο που αποφάσισε ότι η νίκη φέτος έπρεπε να πάει στην Ουκρανία. Το πιθανότερο είναι πως δεν επηρεάστηκε τόσο από το μήνυμα του Ζελένσκι πριν από τον διαγωνισμό, που δήλωσε ότι νίκη στο Τορίνο θα σημαίνει και νίκη στον πόλεμο. 

Το τραγούδι Stefania που είχε γραφτεί προπολεμικά (όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό) για τη μητέρα του τραγουδιστή, έγινε ύμνος στη μητέρα πατρίδα μετά τη ρωσική εισβολή.

Δεν συγκίνησε τόσο τις επιτροπές, που έδωσαν στην Ουκρανία 192 βαθμούς, αλλά συγκίνησε τον κόσμο, που χάρισε στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα 439 (!) βαθμούς και την έφερε στην πρώτη θέση με 631.

Είναι η τρίτη φορά που η Ουκρανία κερδίζει τη Eurovision μετά το 2004 και το 2016.

Το θέμα τώρα είναι αν η Eurovision του 2023 θα γίνει στο Κίεβο ή όχι. Πολύ νωρίς για να απαντηθεί, αλλά η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει. 

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Αμάντα Γεωργιάδη και στον τελικό της Eurovision, με την Ελλάδα να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο πως αποτελεί μια απο τις άρτιες εμφανίσεις της βραδιάς, καταφέρνοντας να φτάσει στην 8η θέση.

Η Αμάντα Γεωργιάδη μάγεψε κοινό και τηλεθεατές με το «Die together», μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντανεύει» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και κέρδισε τις εντυπώσεις, με τα στοιχήματα να την δείχνουν μέσα στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τουρκία: Θρήνος δίχως τέλος – Πάνω από 50.000 νεκρούς «βλέπει» ο Ευθύμιος Λέκκας

Her News b

Τσίτα Ριβέρα: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η θρυλική σταρ του Μπρόντγουεϊ

HerNews ka

Έρευνα: Ποιοι άνδρες ζουν περισσότερο από τις γυναίκες;

Her News