HerNews.gr
Health

Με αυτούς τους 6 τρόπους θα καταφέρετε να πίνετε περισσότερο νερό

water

Το νερό είναι θαυματουργό. Μπορεί κάποιοι να το υποτιμούν αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Πως θα πίνουμε λοιπόν την ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε;

Η ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άνθρωπος προσδιορίζεται σε σχέση με το βάρος του σώματος, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας και τις κλιματολογικές συνθήκες. Κατά μέσο όρο, μια γυναίκα βάρους 60 κιλών, με μέτρια φυσική δραστηριότητα, χρειάζεται περίπου 2 λίτρα (8 ποτήρια) νερό την ημέρα.

water
Παρόλα αυτά, η καθημερινότητά μας πολλές φορές δεν μας επιτρέπει να πιούμε την κατάλληλη ποσότητα που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να εντάξουμε το νερό στην καθημερινή μας ρουτίνα ώστε να πίνουμε την ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας;

water

  1. Πιείτε ένα ποτήρι πριν κοιμηθείτε και ένα ποτήρι μόλις ξυπνήσετε και υιοθετήστε την συγκεκριμένη συμπεριφορά ως συνήθεια.
  2. Πριν το μεσημεριανό σας ή το δείπνο σας, πιείτε επίσης ένα ποτήρι νερό. Είναι προτιμώτερο και για λόγους υγείας, όχι μόνο επειδή χάρη σε αυτήν την κίνηση δεν θα φάτε πολύ, αλλά επειδή αντενδείκνυται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να πίνουμε νερό κατά την διάρκεια του γεύματος και αμέσως μετά.
  3. Στην δουλειά σας, μην μένετε ποτέ χωρίς ένα ποτήρι ή παγούρι ή μπουκάλι νερό δίπλα σας. Θυμηθείτε ότι πρέπει να το βλέπετε να αδειάζει και εσείς ξαναγεμίστε το. Ένα ποτήρι γεμάτο για περισσότερες από δύο ώρες δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν πίνετε αρκετά.
  4. Μην πίνετε όταν διψάτε νερό, αυτό δείχνει ότι έχετε ήδη αφυδατωθεί. Φυσικά, θα συμβεί κι αυτό καμιά φορά. Όμως, θυμηθείτε: η σωστή κατανάλωση νερού αρχίζει να εξαλείφει σιγά σιγά το αίσθημα της δίψας.
  5. Πιείτε νερό όταν απλά…κάθεστε. Περιμένετε να γίνει ο καφές; Στην ουρά του ATM; Μπροστά από το laptop σας σε αναμονή φορτώματος μιας ακόμα ενημέρωσης; Πιείτε νερό, τόσο απλά! Έτσι, σιγά σιγά ο οργανισμός σας θα μάθει.
  6. Θυμηθείτε, απλώς, τα οφέλη και άμεσα θα αρχίσετε να πίνετε περισσότερο: υγιές και λαμπερό δέρμα, βελτίωση στα προβλήματα δυσκοιλιότητας, ευκότερο αδυνάτισμα, βελτιωμένη συγκέντρωση και αθλητικές επιδόσεις, λιγότεροι πονοκέφαλοι και ημικρανίες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πορτοκάλι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αγαπημένου φρούτου

Her News

Takeda Hellas: H διάκρισή ως Best Workplace 2022 οφείλεται στις αξίες της!

Her News

Μήπως χρειάζεσαι αποτοξίνωση; – Όταν το σώμα προειδοποιεί πως κάτι συμβαίνει

Her News