HerNews.gr
Rainbow

Πράσινο φως για τους πολιτικούς γάμους των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

γάμοι ομοφυλων

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται πολιτικοί γάμοι μεταξύ των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας μας.

γάμοι ομοφυλων

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος έχει ήδη υιοθετήσει το άιτημα της ΛΑΟΤΚ κοινότητας.

Βέβαια, ακόμη δεν έχει θεσπιστεί αφού οι νομικοί που ασχολούνται με τη ρύθμιση του ακόμη το εξετάζουν. Πιο συγκεκριμένα εξετάζουν το ζήτημα των συγγενικών δικαιωμάτων που θα προκύπτουν από τέτοιου είδους γάμους.

Χρειάζεται σοβαρή νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να παρακαμφθεί η υπ’ αριθμ. 1428/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. 

Μάλιστα αυτή η απόφαση απορρεί από το γεγονός ότι “υπό το κρατούν νομικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων, είναι δε έτερο το ζήτημα, αν υφίσταται ανάγκη σχετικής νομοθετικής ρυθμίσεως, όπως ήδη έχουν πράξει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες”.

γάμοι ομόφυλων

Στην τελική ευθεία το σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους πολιτικούς γάμους των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

Στο παρελθόν το Εφετείο Δωδεκανήσου είχε ακυρώσει δύο γάμους ομοφυλόφιλων. Αυτήν την φορά το Υπουργείο ΔΙκαιοσύνης έχει επικαλεστεί τη βοήθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γαλλίας, που αναγνωρίζει στα άτομα του ίδιου φύλου ίσα δικαιώματα σε σχέση με την απόκτηση παιδιών. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Tην δεκαετία του ’90 είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, ήταν πολύ δύσκολο»

HerNews ka

ΗΠΑ: Ο Υπουργός Μεταφορών και ο σύζυγος του, υιοθέτησαν δύο μωρά

Her News

Rebel Wilson – Ramona Arguma: Γιορτάζουν τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό τους

HerNews ka