HerNews.gr
Παιδί

Παιδί: Ιδέες για εύκολα και δροσερά σνακ στο σχολείο

snack

Οι πρώτες ζέστες έχουν έρθει και για αυτό θα πρέπει να προσέξουμε τα σνακ που θα δίνουμε στα παιδιά μας όσο ακόμα θα πηγαίνουν στο σχολείο.

Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι δίνουμε βάση σε τροφές και σνακ που θα μας δροσίσουν αλλά και που δεν θα “χαλάσουν” από την ζέστη. Αναζητούμε σνακ που θα μας δώσουν ενέργεια και που θα μας κρατήσουν δυνατούς όσο οι καλοκαιρινοί μήνες είναι παρών. Ας δούμε κάποιες ιδέες για το σχολείο … 

Φρούτα

Εύκολα στη μεταφορά και δροσερά, τα φρούτα δεν αλλοιώνονται από τη ζέστη ενώ παρέχουν στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες νερού, βιταμινών και μετάλλων που έχουμε ανάγκη τους καλοκαιρινούς μήνες. Κυρίαρχοι, φυσικά, το καρπούζι και το πεπόνι. Το καρπούζι, εκτός από νερό, είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Α και λυκοπένιο, ενώ το πεπόνι σε βιταμίνες Α και C, αλλά και σε θειαμίνη, νιασίνη, Β6 και κάλιο.

snack

Μπάρες δημητριακών 

Μεταφέρονται εύκολα και δεν αλλοιώνονται από τη ζέστη. Παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, ενώ δε βαραίνουν το στομάχι. Μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου με βρόμη, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για ακόμα μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Αραβική πίτα ή σάντουιτς με αβοκάντο, λαχανικά και τυρί

Επίλεξε αραβική πίτα, τορτίγια ή ψωμί ολικής αλέσεως μαζί με φέτες αβοκάντο ή γουακαμόλε και πρόσθεσε κομμάτια τυριού. Ιδανικά, επίλεξε μοτσαρέλα ή ψητό χαλούμι.

snack

Το δικό σου trail mix 

Είναι το σνακ της πεζοπορίας και αποτελείται από αποξηραμένα φρούτα,ξηρούς καρπούς και καμιά φορά σοκολάτα.Παρόλο που δεν είναι κρύο,είναι ιδανικό για το καλοκαίρι μιας και δεν επηρεάζεται από την ζέστη.Μπορείς να το βάλεις σε μικρά σακουλάκια και να προσθέσεις δημητριακά.Ειδικά τα παιδιά θα το λατρέψουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Μήπως ντύνετε υπερβολικά το παιδί σας;

Her News

Παιδί: Γιατί πρέπει να τους διαβάζουμε παραμύθια;

Her News b

Πώς να κάνετε τα παιδιά να πίνουν πιο πολύ νερό

Her News