HerNews.gr
Αφιερώματα

Πίρς Μπρόσναν: Ο αγαπημένος μας “πράκτορας” γίνεται 69 ετών – Η ζωή και ο ρόλος του Τζέιμς Μποντ

πιρσ

Ο Πιρς Μπρένταν Μπρόσναν (Pierce Brendan Brosnan) γεννήθηκε στις 16 Μαΐου 1953 στην πόλη Ντροχέντα της Ιρλανδίας. Σήμερα ο αγαπημένος μας “πράκτορας” έχει τα γενέθλιά του, και γίνεται 69 ετών. 

Η ζωή του Πίρς Μπρόσναν…

Έζησε τα παιδικά του χρόνια  στην πόλη Νάβαν, την οποία θεωρεί ως πατρίδα του. Ο Πιρς μεγάλωσε με τους παππούδες του, καθώς ο πατέρας του εγκατέλειψε νωρίς την οικογενειακή εστία και η μητέρα του αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Λονδίνο για να εργαστεί ως νοσοκόμα. Σε ηλικία 15 ετών εγκατέλειψε το σχολείο και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να γίνει δηλαδή ηθοποιός.

πιρς

Ο ρόλος που του άλλαξε την ζωή…

Ο Πιρς Μπρόσναν είχε προταθεί πρώτη φορά για το ρόλο του Τζέημς Μποντ το 1987, αλλά καθώς δεσμευόταν ακόμα από το συμβόλαιο του στη σειρά Remington Steele, είχε αρνηθεί την πρόταση. Έτσι το 1987 και το 1989 το Βρετανό πράκτορα υποδύθηκε στις ταινίες The Living Daylights και Licence to Kill αντίστοιχα ο Τίμοθυ Ντάλτον. Ο Μπρόσναν υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ τέσσερις φορές. Πρώτη φορά ήταν το 1995 στην ταινία GoldenEye. Ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα η ταινία Το αύριο δεν πεθαίνει ποτέ (Tomorrow Never Dies). Τρίτη φορά ήταν το 1999 στην ταινία Ο κόσμος δεν είναι αρκετός (The World Is Not Enough). Ενώ τελευταία ταινία ήταν το Die Another Day το 2002.

πιρσ

Ο ηθοποιός που μπορεί να κάνει τα πάντα…

Το 2007 ο Πιρς Μπρόσναν πρωταγωνίστησε με τον Λίαμ Νίσον στο γουέστερν «Εχθροί για πάντα» («Seraphim Falls») και την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε με τη Μέριλ Στριπ και τον Κόλιν Φερθ στο «Mamma Mia!». Ένα μιούζικαλ με τραγούδια των ABBA. Το 2018 εμφανίστηκε στη συνέχεια του μιούζικαλ με τίτλο «Mamma Mia! Here We Go Again».

 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Τα πιο όμορφα κόκκινα φορέματα του κινηματογράφου

HerNews ka

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης: Πώς αγαπούν οι άνδρες και πώς οι γυναίκες;

Her News

Σελίν Ντιόν: Μία ζωή γεμάτη δόξα και τραγωδίες

HerNews ka