HerNews.gr
Μόδα

Ρούχα: 3 “κρυμμένοι” λόγοι για να τα πλένετε μόλις τα αγοράζετε

clothes

Έχετε αναρωτηθεί αν πρέπει να πλένετε τα καινούργια σας ρούχα; 

Η απάντηση είναι “ναι!”. Τα ρούχα που παίρνουμε από ένα κατάστημα ή online, μπορεί να “κρύβουν” διάφορα μυστικά. Για αυτό θα πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας αμέσως μόλις τα αγοράζετε, ακόμα και στο χέρι.Ας δούμε 3 σημαντικούς λόγους για να το κάνετε αυτό:

clothes

  • Τα καινούργια ρούχα σας είναι πολύ πιο χρησιμοποιημένα απ’ όσο νομίζετε. Και αυτό γιατί έχουν περάσει από πολλά χέρια πριν φτάσουν σε εσάς. Πολλά χέρια σημαίνει πολλά μικρόβια που σίγουρα δεν θα θέλατε να φτάσουν στο δέρμα σας. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο τα άτομα που δοκίμασαν το ρούχο που τελικά εσείς αγοράσατε, αλλά και άλλοι τόσοι που το έπιασαν μέχρι να φτάσει σε εσάς (αν, για παράδειγμα, το παραγγείλατε από το διαδίκτυο).
  • Ένας άλλος (αρκετά καλός λόγος) για να πλένετε τα φρεσκοαγορασμένα ρούχα πριν τα φορέσετε είναι η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής. «Όταν βλέπουμε αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής από ρούχα, συνήθως προέρχεται από διασκορπισμένες βαφές», λέει η Δρ. Susan Nedorost, καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve στο Οχάιο. Οι διασκορπισμένες βαφές χρησιμοποιούνται κυρίως σε συνθετικά υλικά ένδυσης. Υλικά  όπως ο πολυεστέρας και το νάιλον, λέει η Nedorost. Και μπορεί να υπάρχουν σε υψηλότερα επίπεδα σε ένα ολοκαίνουργιο, άπλυτο ρούχο.

clothes

  • Τα καινούργια ρούχα συχνά υφίστανται επεξεργασία με απωθητικά λεκέδων. Oυσίες δηλαδή, που ενισχύουν την ανθεκτικότητα των χρωμάτων, και άλλες χημικές ουσίες που μποροεί να ερεθίσουν το δέρμα, ιδιαίτερα αν είναι ευαίσθητο. Σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται ακόμη και εξανθήματα.Η Ulrika Nilsson, καθηγήτρια αναλυτική χημείας στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, αναφέρει ότι το πλύσιμο των καινούργιων ρούχων μειώνει την περιεκτικότητα σε χημικές ουσίες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chiara Ferragni: Φόρεσε τον πιο cozy συνδυασμό για χριστουγεννιάτικο brunch!

HerNewskl

Plissé: Η τάση που λατρεύουν όλα τα French girls!

HerNewskl

Γιάννα Αγγελοπούλου: Με «χρώματα» παράδοσης οι εμφανίσεις της

Her News