HerNews.gr
Health

Διατροφή: Αυτό το φρούτο συμβάλλει στην μείωση της γήρανσης

fruits

Υπάρχει ένα φρούτο που προλαβαίνει την γήρανση… και αυτό είναι το αβοκάντο!

Γιατί το αβοκάντο σαν φρούτο προλαμβάνει τη γήρανση;

Ο κύριος λόγος που το συγκεκριμένο φρούτο συμβάλλει στην μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σε μαγνήσιο. Ένα αβοκάντο περιέχει σχεδόν 60 mg μαγνησίου. Την ημερήσια δηλαδή ποσότητα που απαιτεί ο οργανισμός. Το μαγνήσιο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη ρύθμιση της ενέργειας του σώματος. Αλλά και  στην ισορροπία του νευρικού και μυϊκού συστήματος. Ενώ διαστέλλει τα αγγεία, τα οποία αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Εκτός από μαγνήσιο, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή νευρικών κυττάρων, που διατηρούν υγιή τη μνήμη και προλαμβάνουν γνωστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, ενώ επιβραδύνουν την πνευματική παρακμή.

avocado

Άλλα οφέλη που κρύβει το φρούτο αβοκάντο:

– Το αβοκάντο έχει αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα και φρεσκάρουν την αναπνοή.

-Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση των υγρών στο σώμα, επιτρέποντας στα νεφρά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Επίσης, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

– Η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια έως και 22% και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη έως και 11%.

– Αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για το συκώτι καθώς βοηθά το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, η οποία φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες και προστατεύει τα κύτταρα του ήπατος από πιθανές βλάβες.

avocado

– Χάρη στα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, προστατεύει την όραση.

– Προσφέρει αντικαρκινική προστασία λόγω των καροτενοειδών και των μονοακόρεστων λιπαρών του.

– Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιούς βάρους.

– Ωφελεί την επιδερμίδα λόγω των βιταμινών C και E, αλλά και των ωμέγα-9 λιπαρών οξέων που διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδας και συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων της.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Πως 1 ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να σε ωφελήσει

Her News b

Ξηροφθαλμία: Γιατί εμφανίζεται περισσότερο τον χειμώνα;

Her News b

Δείτε τι κάνει η παράλειψη του πρωινού στο σώμα σας

Her News