HerNews.gr
Fitness

Κυτταρίτιδα τέλος! – Πως να την διώξετε για πάντα

κυτταρίτιδα

Καμία μέθοδος δεν πρόκειται να εξαφανίσει σε μια νύχτα την κυτταρίτιδα…

Ωστόσο ο τρόπος ζωής σας και οι συνήθειές σας επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνισή που θα κάνει η κυτταρίτιδα. Για να την μειώσετε, θα πρέπει να υιοθετήσετε τα παρακάτω:

Πιείτε αρκετό νερό

Το νερό έχει την ιδιότητα να τονώνει τη λέμφο, να βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της εφίδρωσης και της διούρησης, να μειώνει την κατακράτηση υγρών και παράλληλα να διατηρεί το δέρμα υγιές και ελαστικό. Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. Ωστόσο, η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες.

κυτταρίτιδα

Υιοθετήστε μια σωστή και υγιεινή διατροφή

Έτσι, μπορείτε να μειώσετε το ποσοστό λίπους στο σώμα σας και κατ’ επέκταση να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες (εντοπίζονται κυρίως στη ζάχαρη, στο άσπρο ψωμί και στα λευκά ζυμαρικά), μειώστε την πρόσληψη νατρίου (εντοπίζεται σε αλμυρές τροφές, όπως τα πατατάκια, τα παστά και τα αλλαντικά), ώστε να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών και εντάξτε στη διατροφή σας άφθονα φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης και όσπρια, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σας χορταίνουν.

κυτταρίτιδα

Αυξήστε τη σωματική άσκηση

Προκειμένου να μειώσετε την κυτταρίτιδα, πρέπει να κάψετε λίπος. Αλλά και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Όσο πιο συχνά γυμνάζεστε τόσο περισσότερο ενεργοποιείται η ροή του αίματος στα λιπώδη κύτταρα, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την οξείδωση των λιπών και την καύση τους. Παράλληλα, με τη γυμναστική ενισχύεται η κυκλοφορία της λέμφου και η αποτοξίνωση. Ενώ μειώνεται το πρήξιμο. Αντιθέτως, η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οδηγήσει  σε σκλήρυνση των ινών κολλαγόνου. Όπως και στην επιδείνωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Κυτταρίτιδα: Ποιες τροφές την αντιμετωπίζουν!

Her News

Γιατί είναι σημαντικές οι διατάσεις;

Her News

Στάσεις γιόγκα που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο

Her News