HerNews.gr
DECORNEWS

Air Condition: Πως θα κάνεις οικονομική χρήση;

aircondition

Το καλοκαίρι έρχεται, οι πρώτες “ζέστες” είναι εδώ και για όσους μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αυτό αρχίζει να είναι πρόβλημα. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει θα πρέπει να ανάψεις air condition προκειμένου να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού σου… 

Αυτό όμως που πλέον αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των περισσότερων είναι η τιμές του ρεύματος, που θα φτάσουν στα ύψη λόγω της χρησης του air condition. Υπάρχουν λοιπόν κάποια απλά μυστικά που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα κλιματιστικά. 

aircondition

Δες μερικές απλές και θαυματουργές συμβουλές για την σωστή χρήση των κλιματιστικών που θα  «ρίξουν» την θερμοκρασία στο σπίτι εύκολα και οικονομικά:

– Ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη του στους 26-27 βαθμούς κελσίου. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες το κλιματιστικό καταναλώνει πολλή ενέργεια για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ιδίως όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή.
– Ρυθμίζουμε την κατεύθυνση του αέρα προς το κάτω. Ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και κινείται με φυσικό τρόπο προς τα πάνω.
– Ο ήλιος δεν πρέπει να χτυπάει την εξωτερική μονάδα, γιατί έτσι το κλιματιστικό καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

aircondition

– Τα κλιματιστικά νέας γενιάς διαθέτουν το σύστημα “ελέγχου παρουσίας”. Πρόκειται για μια τεχνολογία που αντιλαμβάνεται την κίνηση μέσα στο δωμάτιο. Αν για κάποιο χρονικό διάστημα δεν παρατηρηθεί κίνηση, τότε μειώνεται δραστικά η ισχύς του κλιματιστικού, άρα και η κατανάλωση ενέργειας.
– Ένδειξη κατανάλωσης: Πολλά νέα κλιματιστικά με ιδιαίτερα αυξημένο συντελεστή απόδοσης περιλαμβάνουν και μετρητή ενέργειας, έτσι ώστε να καταγράφουν και να ενημερώνουν τον χρήστη για την ενέργεια που έχει χρησιμοποιηθεί.
– «Έξυπνα» προγράμματα: Κλιματιστικά που αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους ανάλογα με την ώρα. Αλλά και  την ημέρα, τη θερμοκρασία του χώρου, πριν την έναρξη της λειτουργίας τους. ‘Η και τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο

Νεότερα Άρθρα

Δείτε πως να επεκτείνετε τον υπάρχοντα χώρο της ντουλάπας σας με απλές & οικονομικές λύσεις

HerNews ka

Πως θα κάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου να φαίνονται υπερυψωμένα & ακριβά

HerNews ka

Λεβάντα: Τα μυστικά για την καλύτερη φροντίδα της

Her News