HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Τα ιδανικά σνακ για την διατροφή σας

pregnant

Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης εξετάζετε πιο προσεκτικά από ποτέ την διατροφή σας. Αν και οι ανάγκες σας σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά δεν διπλασιάζονται -σε αντίθεση με την παλιά θεωρία ότι «τρώτε για δύο»- χρειάζεστε περισσότερο φαγητό και περισσότερα θρεπτικά συστατικά ενώ είστε έγκυος.

pregnant

Οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά στην διατροφή είναι σημαντικά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα σνακ μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σας στα τρία αυτά μακροθρεπτικά συστατικά. Εάν αισθάνεστε ναυτία, τα σνακ με πρωτεΐνες μπορεί να σας βοηθήσουν. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκοιλιότητα, τα σνακ που περιέχουν δημητριακά ολικής άλεσης και άλλες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν. Ας δούμε ποια σνακ μπορείτε να έχετε στην διατροφή σας…

pregnant

  • Κράκερς και τυρί. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Φάτε μερικές φέτες τυριού με κράκερ ολικής άλεσης.
  • Ξηροί καρποί. Ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς είναι πάντα βολικό, αφού μεταφέρεται εύκολα παντού, ενώ οι ξηροί καρποί είναι μία από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορείτε να επιλέξετε.
  • Φρέσκα φρούτα. Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, τα εποχιακά φρούτα είναι το τέλειο σνακ και ιδανικό συνοδευτικό για το γιαούρτι σας.
  • Βραστά αυγά. Ξεκινήστε δυναμικά την ημέρα σας με αυγά, ώστε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης σας.
  • Στικς λαχανικών. Θρεπτικά, τραγανά και χορταστικά, τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Κόψτε καρότα και αγγούρια σε στικς, ενώ για έξτρα γεύση μπορείτε να φτιάξετε ένα ελαφρύ dip γιαουρτιού, ανακατεύοντας στο μίξερ γιαούρτι με πιπεριές. Μια άλλη εναλλακτική είναι το τυρί cottage, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για μια υγιή εγκυμοσύνη

Her News

Η φαρμακευτική αγωγή στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Κατάψυξη Ωαρίων: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Vip Group