HerNews.gr
Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αντιμετώπιση του κορωνοϊού με γαργάρες αλατόνερου και τσάι με τζίντζερ

κιμ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει τώρα ένα ξέσπασμα της Covid-19 και ο πληθυσμός της, που δεν έχει λάβει εμβόλια και δεν έχει πρόσβαση σε κατάλληλα φάρμακα, καλείται να στραφεί σε εναλλακτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσει τον ιό.

Η χώρα έκλεισε τα σύνορά της το 2020 για να απομονωθεί και να γλιτώσει από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ωστόσο ο ιός έφτασε στη χώρα πλέον και τώρα η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Μέχρι στιγμής, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει απορρίψει την εξωτερική βοήθεια και έτσι, από τα κρατικά ΜΜΕ, που αποκαλούν το πρόβλημα απλώς «πυρετό», προτείνεται στους πολίτες να πιουν βότανα και να κάνουν γαργάρες με αλατόνερο, όπως μεταδίδει στο ρεπορτάζ του το BBC.

Κιμ

Για όσους δεν είναι σοβαρά άρρωστοι, η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος «Rodong Sinmun» συνέστησε θεραπείες όπως τσάι με τζίντζερ ή αγιόκλημα και ένα ρόφημα με φύλλα ιτιάς.

Φυσικά, τέτοιου είδους ροφήματα μπορούν πράγματι να ανακουφίσουν κάποια συμπτώματα της Covid-19, ωστόσο δεν αποτελούν θεραπεία για την ασθένεια.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πήραν, επίσης, πρόσφατα συνέντευξη από ένα ζευγάρι που συνέστησε γαργάρες με αλατόνερο πρωί και βράδυ για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

«Χιλιάδες τόνοι αλατιού» είχαν σταλεί στην Πιονγκγιάνγκ για να παρασκευαστεί ένα «αντισηπτικό διάλυμα», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ορισμένες μελέτες αναφέρουν πως οι γαργάρες και οι ρινικές πλύσεις με θαλασσινό νερό καταπολεμούν τους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να δείχνουν ότι τέτοιες θεραπείες μπορεί να επιβραδύνουν την εξάπλωση της Covid.

Παυσίπονα και αντιβιοτικά δίνει η Β. Κορέα στους ασθενείς με κορωνοϊό

Η κρατική τηλεόραση έχει συμβουλεύσει τους ασθενείς να χρησιμοποιούν παυσίπονα όπως η ιβουπροφαίνη καθώς και αμοξυκιλλίνη και άλλα αντιβιοτικά.

Η ιβουπροφαίνη (και η παρακεταμόλη) μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία και να ανακουφίσει συμπτώματα όπως πονοκέφαλο ή πονόλαιμο, αλλά δεν θα σκοτώσει τον ιό ούτε θα εμποδίσει την ανάπτυξή του.

Τα αντιβιοτικά, που προορίζονται για βακτηριακές λοιμώξεις και όχι για ιούς, δεν συνιστώνται και αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικών μικροβίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Gracie Bon: Influencer δεν χωράει να καθίσει σε συμβατικά καθίσματα λόγω του πισινού της

HerNews ka

LeBron James: Η διάγνωση για την καρδιακή ανακοπή του γιού του Bronny

HerNews ka

Μπράντ Πιτ: Άφησε τον 105χρονο γείτονα του να μένει χωρίς ενοίκιο στην έπαυλη του στο Λος Άντζελες

HerNews ka