HerNews.gr
Health

Λιγούρες: Γιατί γίνονται τόσο έντονες ;

craving

Οι λιγούρες “βασανίζουν” πολύ κόσμο, και όχι μόνο τις εγκυμονούσες…

Μπορεί κάποια στιγμή της ημέρας να θέλουμε να φάμε πολύ κάτι γλυκό, ή κάτι αλμυρό. Και αυτό είναι φυσιολογικό. Είναι φυσιολογικό ο οργανισμός μας να ζητάει κάποιες τροφές. Γιατί όμως οι λιγούρες γίνονται πολύ έντονες κάποιες φορές; Ας δούμε τους λόγους…

cravings

Κάνεις δίαιτα

Οι άνθρωποι που κάνουν δίαιτα έχουν πιο έντονες λιγούρες, στις οποίες είναι πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς, από ό,τι όσοι δεν κάνουν δίαιτα ή εκείνοι που απλά προσπαθούν να διατηρήσουν το βάρος τους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Appetite. Όταν αρνείσαι συνεχώς στον εαυτό σου τροφές που αγαπάς, κάποια στιγμή θα νιώσεις έτοιμη να εκραγείς και θα είναι σχεδόν αδύνατο να μην υποκύψεις. Επιτρέποντας στον εαυτό σου μια μικρή ποσότητα από κάτι που σου αρέσει, είτε προσπαθείς να χάσεις βάρος είτε όχι, μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις δύναμη για να αντισταθείς στις λιγούρες σου.

Έχεις γύρω σου πειρασμούς

Δεν χρειάζεται να δίνεις καθημερινά τη διανοητική μάχη ανάμεσα σε σένα και το κουτί με τα μπισκότα στο ντουλάπι σου. Όσο δεν τα βλέπεις, δεν τα σκέφτεσαι!. Εάν είναι 10 το πρωί και θέλεις ένα μπισκότο, πιθανότατα δεν θα βγεις έξω για να αγοράσεις. Από την άλλη, αν τα βλέπεις μπροστά σου κάθε φορά που ανοίγεις το ντουλάπι, είναι πολύ εύκολο να φας ένα. Αν η οικογένειά σου επιμένει να υπάρχουν τρόφιμα όπως τα μπισκότα στο σπίτι, τουλάχιστον μετακίνησέ τα στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού. Κρύψε τα πίσω από το κουτί με τις μπάρες δημητριακών, ώστε να βλέπεις πρώτα εκείνες.

cravings

Παραλείπεις το πρωινό

Ίσως δεν πεινάς πρωί πρωί, τρώγοντας όμως κάτι τώρα μπορεί να καταφέρεις να κρατήσεις υπό έλεγχο τις λιγούρες αργότερα. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nutrition Journal, παχύσαρκα κορίτσια που έφαγαν πρωινό των 350 θερμίδων με τουλάχιστον 13 γραμμάρια πρωτεΐνης είχαν μειωμένη επιθυμία για γλυκές και πικάντικες τροφές συγκριτικά με όσους παραλείπουν το πρωινό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Νηστεία: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην πάρετε κιλά;

Her News b

Τι να τρώτε και να πίνετε όταν είστε κουρασμένες

Her News

Dry January: Πώς θα αλλάξει η ζωή σου αν κόψεις το αλκοόλ για ένα μήνα

Her News