HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε κατά την διάρκεια του θηλασμού;

newborn

Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να αυξήσετε την παροχή γάλακτος.

Ας δούμε τις ιδανικές τροφές για την περίοδο του θηλασμού:

Ολικής άλεσης

Συστατικά όπως το πλιγούρι βρώμης, το καστανό ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι σημαντικό να καταναλώνονται εναλλάξ επειδή είναι φυσικά πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, καθώς και σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιή ακόρεστα λίπη. Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει καλά και να αποφύγετε αυτές τις λιγούρες.

newborn

Βοδινό κρέας

Σε άτομα που δεν είναι χορτοφάγα, η κατανάλωση βόειου κρέατος μπορεί να προσφέρει απαραίτητες βιταμίνες Β και το πιο σημαντικό, ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργειά σας. Αναζητήστε βόειο κρέας ελευθέρας βοσκής, το οποίο έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες και έχει περισσότερα ωμέγα-3 – επιπλέον δεν περιέχει πρόσθετες ορμόνες ή αντιβιοτικά.

Αυγά

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για μη vegan άτομα που θηλάζουν είναι τα αυγά. Προσφέρουν πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12, βιταμίνη D και φυλλικό οξύ. Το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό στα αυγά είναι η χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και για την οικοδόμηση της κυτταρικής δομής

Όσπρια

Μην παραβλέπετε τη δύναμη των μαύρων φασολιών, των φασολιών garbanzo και των φακών. Περιέχουν βιταμίνη Κ, αντιοξειδωτικά και ασβέστιο. Καθιστώντας τα εξαιρετικές προσθήκες σε σούπες και μαγειρευτά. Μια μελέτη έδειξε ότι τα όσπρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη διαχείριση ποικίλων παθήσεων υγείας.

newborn

Γλυκοπατάτα

Η βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην όραση, βρίσκεται στις γλυκοπατάτες. Βοηθά επίσης πολλά όργανα. Όπως η καρδιά, οι πνεύμονες και τα νεφρά να σχηματιστούν και να διατηρηθούν, και τα κύτταρά μας να επικοινωνούν καλύτερα. Η κατανάλωση μόνο μιας μέτριας γλυκοπατάτας (με τη φλούδα) την ημέρα ικανοποιεί την καθημερινή σύσταση της βιταμίνης Α. Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καλίου.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Εγκυμοσύνη: Συναισθηματικές αλλαγές που μπορεί να βιώσετε

Her News

Ο ρόλος της βιταμίνης C στη γονιμότητα

Her News