HerNews.gr
Σχέσεις

Stashing: Γιατί ο σύντροφός μου με κρύβει από το περιβάλλον του;

stashing

Αν έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα που είστε σε σχέση και δεν έχεις γνωρίσει  ούτε έναν φίλο του τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν στα social media του το όνομά σου δεν εμφανίζεται πουθενά, αν δηλαδή  έχετε σχέση αλλά σε «κρύβει» από παντού είσαι θύμα stashing.

couple

Τι είναι το stashing ;

Αρχικά η μετάφραση της λέξης “stashing” σημαίνει “απόκρυψη”. Είναι λοιπόν ένας όρος που περιγράφει την κατάσταση εκείνη που το ένα άτομο της σχέσης αποκλείει συνειδητά το άλλο άτομο από τον κοινωνικό του κύκλο. Τόσο στην πραγματική ζωή του όσο και στα social media. Πρωτοεμφανίστηκε ως όρος το 2017 από τη συντάκτρια Ellen Scott στο Metro UK. Ωστόσο έχει επανέλθει ξανά το τελευταίο διάστημα. Αυτό γιατί παρατηρείται ότι συμβαίνει συχνά. Κάποιοι δεν το θεωρούν κακό, αλλά σκέψου το εξής: Πηγαίνεται κάθε Παρασκευή στο αγαπημένο σας μέρος για φαγητό. Μετά την δουλειά βλέπετε αγκαλιά την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix. Κοιμάστε μαζί. Τα Σαββατοκύριακα πηγαίνετε εκδρομές. Μα δεν φαίνεσαι πουθενά στην ζωή του… 

couple

Γιατί συμβαίνει το stashing;

Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι που ίσως κάποιος είναι stasher. Μπορεί να ντρέπεται ή να έχει θέματα με την οικογένειά του. Μπορεί να μη σε βλέπει σοβαρά, οπότε να επιλέγει να μη σε γνωρίσει στους οικείους του, γιατί η σχέση σας δεν έχει μέλλον. Ή μπορεί να διατηρεί άλλη σχέση παράλληλα. Κανένας λόγος από αυτούς (ή κάποιος άλλος) δεν είναι αρκετά καλός για να σε κάνει να αναπτύσσεις άσχημα και αρνητικά συναισθήματα μέσα στη σχέση σου. Για αυτό, όταν βλέπεις τέτοια σημάδια, καλό είναι να τα προλαβαίνεις. Να τα προλαβαίνει πριν γίνει αρκετά τοξική η κατάσταση για τη ψυχολογία σου. Και αυτό διότι θα νιώθεις παραμελημένος και ότι δεν μετράς ως άτομο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Σημάδια που δείχνουν ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου

HerNews ka

Ποια είναι τα πιο ελκυστικά σημεία σε έναν άνδρα

Her News

Σχέσεις και “αέρια”: Tips για να μη σας καταλάβει ο σύντροφός σας

HerNews ka