HerNews.gr
Health

Ούλα που ματώνουν: Τι μπορεί να συμβαίνει;

teeth

Μήπως τα ούλα σας ματώνουν; Η ευαισθησία των ούλων αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο, το οποίο, ωστόσο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, τόσο για τον πόνο και την ανεπιθύμητη αίσθηση, όσο και για την διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής.

Αν όσο απαλά κι αν βουρτσίζεις τα δόντια σου και με όποια συχνότητα κι αν έχεις δοκιμάσει, τα ούλα συνεχίζουν να ματώνουν, τότε ίσως να πρέπει να ψάξεις τον λόγο. Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αν είσαι ένας από αυτούς, τότε δες τις παρακάτω αιτίες:

teeth

Είδος οδοντόβουρτσας

Μαλακή, μέτρια και σκληρή. Τρεις τύποι που καθορίζουν πόσο άγρια θα είναι η τρίχα της οδοντόβουρτσας. Η μαλακή αποτελεί ιδανική επιλογή, κι αν καταλήξεις αμέσως στο συμπέρασμα ότι δεν καθαρίζει καλά, τότε μπορείς να επιμείνεις λίγο παραπάνω δίχως να βάψεις κόκκινο το νιπτήρα σου.

Δύναμη

Μερικές φορές ασκούμε μεγάλη δύναμη, δίχως να το αντιλαμβανόμαστε, διότι με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι καθαρίζουμε πιο αποτελεσματικά την πλάκα του δοντιού. Προσπάθησε να κάνεις απαλές κινήσεις διότι είναι κυριολεκτικά στο χέρι σου το πόσο θα τραυματίσεις ή θα πονέσεις την περιοχή.

teeth

Στοματικό διάλυμα

Στην αγορά διατίθενται στοματικά διαλύματα, τα οποία διαθέτουν ειδικές συνθέσεις που απευθύνονται στα ευαίσθητα ούλα. Ένας ακόμη φραγμός ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου. Αλλά και την καταπολέμηση ενδεχόμενων μικροβίων που καθημερινά χτυπούν την πόρτα μας.

 

Αν δεν έχεις καμία από τις παραπάνω συνήθειες και τα ούλα σου εξακολουθούν να ματώνουν, τότε ίσως να υπάρχει κάποιο οδοντιατρικό θέμα. Για αυτό, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον οδοντιατρό σου, για μια σωστή καθοδήγηση. 

 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Καρκίνος του μαστού: Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει την ανάπτυξη μεταστάσεων

Her News

Γιατί το μασάζ είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια!

Her News

Tι μας συμβαίνει πραγματικά όταν φτερνιζόμαστε;

HerNewskl