HerNews.gr
Ελλάδα

Ποιοι τουρίστες άφησαν τα περισσότερα χρήματα;

Με θετικούς οιωνούς εκκινεί η φετινή τουριστική σεζόν. Καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, το πρώτο τρίμηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εκτοξεύθηκαν στα 469,7 εκατ. ευρώ. Ποιοι άφησαν τα περισσότερα χρήματα;

Kαταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο 342,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αύξηση των τουριστικών εισπράξεων οφείλεται τόσο στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 295,8%, καθώς και στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 10,3%.

Ειδικότερα, τριψήφια άνοδο κατέγραψαν τόσο οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. (+ 268,9%). Oι οποίες διαμορφώθηκαν στα 237,4 εκατ. ευρώ. Όσο και οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών εκτός της Ε.Ε. (+ 440,9%), οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 226,3 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 185,0 εκατ. ευρώ. Παρουσιάζοντας αύξηση κατά 288,1%, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. εκτός της ζώνης του ευρώ εμφάνισαν αύξηση κατά 214,0%. Και διαμορφώθηκαν στα 52,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 279,2%. Και διαμορφώθηκαν στα 66,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 567,7% και διαμορφώθηκαν στο 23,6 εκατ. ευρώ.

Από τις χώρες εκτός της Ε.Ε., άνοδο κατά 550% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 47,1 εκατ. ευρώ. 

Ποιοι άφησαν τα περισσότερα χρήματα; Κατακόρυφη άνοδο παρουσίασαν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ. Αυξήθηκαν κατά 2.093,2% και διαμορφώθηκαν στα 34,5 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Ρωσία αυξήθηκαν επίσης σημαντικά και διαμορφώθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Φωτιές: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τις πυρκαγιές σε Ηλεία και Τζουμέρκα

HerNews ka

Ο εφιάλτης των Τεμπών μέσα από τα μάτια των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Her News b

Κολωνός: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης για μαστροπεία & πορνογραφία ζήτησε η εισαγγελέας

HerNews ka