HerNews.gr
Health

Καφές ή τσάι το πρωί; Σου δίνουμε την απάντηση

coffee

H  μυρωδιά του καφέ είναι υπέροχη, σε ξυπνά πριν προλάβεις να πιείς την πρώτη γουλιά και σε τονώνει κατευθείαν. Ξυπνάς και νιώθεις την ανάγκη να πιείς καφέ πριν καν επικοινωνήσεις με τον οποιοδήποτε. Tο τσάι όμως σε χαλαρώνει, σου προσφέρει μια ηρεμία που μπορεί να κρατήσει όλη τη μέρα, ενώ έχει και θρεπτικές ιδιότητες. Τι πρέπει να επιλέξεις το πρωί; Καφές ή τσάι;

Αν και το τσάι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, σου προτείνουμε να ξεκινήσεις την μέρα σου με ένα ποτήρι καφέ. Και αυτό διότι το πρωί χρειάζεσαι την ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, ενώ το τσάι μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο στο ενδιάμεσο της ημέρας, ακόμα και αργά το απόγευμα. 

coffee

Περισσότεροι λόγοι για να πιεις καφέ το πρωί…

Θα ασκηθείς καλύτερα

Εάν σου αρέσει να ξυπνάς το πρωί και να κάνεις προπόνηση, ο καφές μπορεί να είναι για σένα η σωστή επιλογή. Κι αυτό γιατί έχει μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης από το τσάι. Μπορεί δηλαδή να βελτιώσει τη φυσική σου απόδοση, μειώνοντας συγχρόνως και την κόπωση από την άσκηση.

Θα σε βοηθήσει στη συγκέντρωση

Πρέπει να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου στη δουλειά, σ’ ένα project, μια υποχρέωση; Πιες καφέ! Ακριβώς επειδή έχει μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης!  Θα σε βοηθήσει να είσαι σε εγρήγορση και να εκτελείς πιο γρήγορα τις υποχρεώσεις σου. Ακόμα κι αν χρειάζεται να ξενυχτήσεις για να τις τελειώσεις. Όχι ότι το τσάι δεν είναι καλό, απλά σε μερικούς ανθρώπους δημιουργεί την αίσθηση της χαλάρωσης… Και δεν τους βοηθάει να τελειώσουν πιο γρήγορα τα tasks τους.

coffee

 

Σου δίνει το boost που χρειάζεσαι

Το τσάι είναι ένα ρόφημα που περιέχει καφεΐνη και L-θεανίνη. Η θεανίνη θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, καθώς η καφεΐνη αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλό σου και μειώνει αυτό το αίσθημα κόπωσης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις καφεΐνης στο αίμα μπορεί να εμφανιστούν μόνο 15 λεπτά μετά την κατανάλωση, καταλαβαίνουμε γιατί ο καφές είναι το ρόφημα που δίνει άμεση ενέργεια και σε boostάρει πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Τροφές που χαρίζουν λευκά δόντια

Her News

Η δυσκολία στην όραση αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας

Her News

Νέο υποψήφιο φάρμακο για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Her News