HerNews.gr
Παιδί

Πως θα γίνει το βούρτσισμα των δοντιών εύκολο για το παιδί;

baby

Δεν χρειάζεται να φοβάστε την αντίδραση του μωρού σας για το πρώτο βούρτσισμα των δοντιών. Υπάρχουν τρόποι για να γίνει μια ευχάριστη συνήθεια, σε μια τόσο μικρή ηλικία. 

Όταν αρχίσουν να αναδύονται τα πρώτα νεογιλά δόντια, μπορείτε να μεταβείτε σε μια οδοντόβουρτσα. Ο παιδίατρος του παιδιού σας μπορεί να προτείνει να περιμένετε μέχρι να βγουν τέσσερα δόντια στη σειρά. Άλλοι συνιστούν να περιμένετε μέχρι το παιδί να γίνει 2 ή 3 ετών. Επιλέξτε μια οδοντόβουρτσα με μαλακή βούρτσα ,μικρό κεφάλι ,μεγάλη λαβή.Στην αρχή, απλώς βρέξτε την οδοντόβουρτσα. Το μούσκεμα της βούρτσας σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά πριν το βούρτσισμα μπορεί να μαλακώσει ακόμη περισσότερο τις τρίχες.

baby

Μόλις τα δόντια ανατείλουν, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε βρεφική οδοντόκρεμα σε ποσότητα κόκκου ρυζιού (μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της οδοντόκρεμας σε μέγεθος μπιζελιού όταν το παιδί σας είναι 3 ετών).

babies

Βήμα – Βήμα

-Πολλές παιδικές οδοντόκρεμες έχουν γεύσεις ευχάριστες για τα παιδιά για να ενθαρρύνουν περαιτέρω το βούρτσισμα. Επιλέξτε την αγαπημένη του παιδιού σας.

-Βουρτσίζετε τα δόντια του παιδιού σας δύο φορές την ημέρα – το πρωί και λίγο πριν τον ύπνο. Αφιερώστε 2 λεπτά βουρτσίζοντας, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου στους πίσω γομφίους. Αυτή είναι μια περιοχή όπου συχνά αναπτύσσονται για πρώτη φορά κοιλότητες.

-Αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσα κάθε 3 ή 4 μήνες ή νωρίτερα εάν παρουσιάζει σημάδια φθοράς. Ποτέ μην μοιράζεστε μια οδοντόβουρτσα με άλλους.

-Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια του μωρού σας μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά για να κρατήσουν τη βούρτσα.

-Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα μόλις ανατείλουν όλα τα νεογιλά δόντια. Τα ξυλάκια ή οι λαβές αντί για το κανονικό νήμα με σπάγκο μπορεί να είναι ευκολότερο τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας. Βουρτσίστε και χρησιμοποιήστε νήμα λίγο πριν τον ύπνο. Μετά από αυτό, μην δίνετε στο παιδί σας φαγητό ή ποτό, εκτός από νερό, μέχρι το επόμενο πρωί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αντιμετωπίζοντας τις ψείρες: Πρακτικές συμβουλές για γονείς

HerNews ka

Παιδιά: Παιδικά τραγούδια και γλωσσική ανάπτυξη

Her News b

«Δεν είναι κακό να κλαις» – Ένα βιβλίο με μήνυμα για τα παιδιά

Her News