HerNews.gr
Ψυχολογία

Ψυχολογία: Πως να διαχειριστώ τον έντονο θυμό;

angry

Πως θα διαχειριστώ τον έντονο θυμό για να συνεχίσω την μέρα μου;

Δείτε τα παρακάτω tips για να νιώσετε άμεσα καλύτερα, όταν νιώθετε θυμό…

Απομακρυνθείτε για μια στιγμή

Εάν δέχεστε πολλή πίεση από κάποιον, μερικές φορές είναι καλύτερο να φύγετε από το μέρος που βρίσκεστε, είτε πρόκειται για επαγγελματικό είτε για οποιοδήποτε άλλο σκηνικό. Μπορεί να νιώσετε τα συναισθήματά σας να εντείνονται και το θυμό να ανεβαίνει. Όταν αυτό συμβεί και κάποιος σας έχει δημιουργήσει νεύρα, ίσως χρειαστεί να φύγετε.

Η διαδικασία της απομάκρυνσης σάς επιτρέπει να ηρεμήσετε και επίσης στέλνει ένα μήνυμα στο άτομο που σας ενοχλεί.

angry

Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας

Όταν έρθει αυτή η δύσκολη στιγμή, η καρδιά σας μπορεί να χτυπήσει γρήγορα. Καθώς τα λόγια ή οι πράξεις κάποιου αρχίζουν να αυξάνουν το θυμό σας, η αναπνοή σας θα αλλάξει επίσης. Πιθανότατα θα πάρετε ρηχές σύντομες αναπνοές επειδή είστε θυμωμένοι και νευρικοί ταυτόχρονα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να σταματήσετε και να συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

Όταν παρατηρήσετε τις αλλαγές στο σώμα σας, εισπνεύστε και εκπνεύστε κλείνοντας τα μάτια    σας. Εστιάστε περισσότερο σε αυτό παρά σε αυτό που συμβαίνει. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αναπνοή και ο ρυθμός σας θα επέλθουν στο φυσιολογικό ξανά. Αυτό σας βοηθά να συνεχίσετε ώστε να διαχειριστείτε την δύσκολη κατάσταση.

angry

Μιλήστε σε κάποιον για αυτό

Εάν δεν είστε σε θέση να κουβεντιάσετε με το άτομο που σας νευριάζει, τότε μιλήστε με κάποιον άλλον που μπορεί να σας ακούσει. Επιλέξτε σοφά και βρείτε ένα άτομο εμπιστοσύνης για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε όλο αυτό το δυσφορικό συναίσθημα που σας κατακλύζει. Αυτό θα σας αναζωογονήσει πριν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ξανά μια δύσκολη κατάσταση.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο μερικές φορές να ασχοληθείς με κάποιους ανθρώπους. Ωστόσο, όλοι έχουν μια ιστορία, όλοι έχουν αδυναμίες γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι, όχι θεοί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

4 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ντρέπεστε

Her News

Η θεωρία της κοινωνικής σύγκρισης: Ορισμός και παραδείγματα

Her News

2022: Αυτά είναι τα χόμπι που πρέπει να ξεκινήσεις αυτή την χρονιά

Her News b