HerNews.gr
Health

Διατροφή: 5 superfoods που ενισχύουν την γονιμότητα

superfoods

Τα superfoods πρέπει όπωσδηποτε να τα καταναλώνουμε, για να έχουμε έναν πιο καθαρό οργανισμό. Γνωρίζατε όμως ότι είναι υπεύθυνα και για την γονιμότητα;

Ας δούμε 5 superfoods που ενισχύουν την γονιμότητα, και μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες για μια εγκυμοσύνη:

Σολομός

Ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.Το σημαντικότερο όφελος όμως σχετίζεται με την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Τα πολύτιμα ωμέγα 3 που περιέχει ο σολομός, συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία και στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα από τα λιγότερο πικρά πράσινα λαχανικά και είναι γεμάτο με φολικό οξύ, ασβέστιο και κάλιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι η τέλεια τροφή για την τόνωση της γονιμότητας και την υποστήριξη μιας υγιούς εγκυμοσύνης.

spinach

Κινόα

Σε αντίθεση με άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως, η κινόα είναι γεμάτη με πρωτεΐνη και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που θα βρείτε στα προϊόντα κρέατος ( και σε αντίθεση με το κρέας, η κινόα δεν έχει αμφισβητηθεί ως τροφή που απειλεί τη γονιμότητα). Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου και φολικού οξέος.

Καρύδια

Οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα, περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή υγιών κυττάρων που ευνοούν τη γονιμότητα.

walnuts

Στρείδια

Τα στρείδια είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή. Περιέχουν περισσότερο σίδηρο (και ψευδάργυρο επίσης) από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη τροφή για τη γονιμότητα. Η περιεκτικότητα των στρειδιών σε βιταμίνη Β12 είναι επίσης αρκετά υψηλή και έχουν μια υγιή μερίδα ωμέγα-3. Συνολικά είναι μια εξαιρετική υπερτροφή γονιμότητας, αν σας αρέσει η γεύση τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε ωορρηξία

Her News

Πως να αποφύγετε τους πονοκεφάλους που προέρχονται από πολύωρη έκθεση στον υπολογιστή

HerNews ka

6 Χαλαρωτικά χόμπι για να ξεκινήσετε το καλοκαίρι

Her News