HerNews.gr
BRIDE NEWS

Γάμος: 3 παραδόσεις που λατρεύουμε αλλά δεν προέρχονται από την Ελλάδα

wedding

Οι παραδόσεις ποικίλλουν ανάλογα με την καταγωγή, τις θρησκείες, τις εθνότητες, τους πολιτισμούς, τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις των ζευγαριών.

Ποιες είναι όμως οι πιο ωραίες παραδόσεις γάμου, που όλοι θέλουμε να υιοθετήσουμε; 

Bridesmaids & Groomsmen (Παράνυμφοι)

Ανεξάρτητα από την κουλτούρα ή την πίστη τους, πολλά ζευγάρια έχουν παράνυμφους και κουμπάρους στο γάμο τους.. Μπορούν να φανούν κατά τη διάρκεια της πομπής, να στέκονται στα πλάγια του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της τελετής. Παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στον προγραμματισμό εκδηλώσεων που σχετίζονται με γάμους, όπως μπάτσελορ , rehearsal dinner, κλπ … Σήμερα, τα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν ποιος θέλουν να είναι μέρος των παρανύμφων. Αν θέλουν ο πρώτος τους ξάδερφος ή ο καλύτερός τους φίλος να σταθεί δίπλα τους ενώ λένε τους όρκους τους, είναι δική τους επιλογή. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Η έννοια της παράνυμφου προήλθε από 10 συνολικά μάρτυρες που απαιτούσε ο νόμος την εποχή των Αρχαίων Ρωμαίων. Αυτοί οι μάρτυρες δεν σχετίζονταν απαραίτητα με τη νύφη. Ήταν γυναίκες που στέκονταν δίπλα στη νύφη, όλες ντυμένες παρόμοια και με το ίδιο χρώμα για να μπερδεύουν τα κακά πνεύματα και να μην επιτίθενται στο ευτυχισμένο ζευγάρι.

bridesmaids

Ο πρώτος χορός

Σε πολλούς γάμους, ο πρώτος χορός είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα γεγονότα. Οι νεόνυμφοι βγαίνουν στην πίστα και κάνουν το ντεμπούτο τους ως παντρεμένο ζευγάρι. Ενώ μερικοί άνθρωποι κάνουν έναν ρομαντικό αργό χορό, άλλοι θαμπώνουν το πλήθος με μια χορογραφημένη ρουτίνα σε αισιόδοξη μουσική. Αυτή η παράδοση είναι παρμένη από την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του 1700, οι ευγενείς διοργάνωναν δεξιώσεις (balls) και ο επίτιμος καλεσμένος —το άτομο με την υψηλότερη τάξη ή κοινωνική θέση— ξεκινούσε το πάρτι με τον πρώτο χορό. Τώρα είναι οι νεόνυμφοι που παίρνουν αυτή την τιμή.

wedding

Το ρύζι

Είναι παράδοση στους αμερικανικούς γάμους να δίνουν στους νεόνυμφους μια μεγαλειώδη και εορταστική έξοδο. Ιστορικά, οι καλεσμένοι συνήθιζαν να πετάνε ρύζι στο ζευγάρι καθώς έμπαιναν στο αυτοκίνητό τους (στολισμένο με νιόπαντρες πινακίδες) για να φύγουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Νυφικό: Η ιστορία και η εξέλιξη του – Πως καθιερώθηκε το λευκό χρώμα

Her News

Ρομαντικό νυφικό: Μια υπέροχη επιλογή για τον γάμο σας

Her News

Γαμήλια τούρτα: Βρείτε την ιδανική για τον γάμο σας

Her News